Bejelentették a Blue Origin NS-20 küldetés utasait

Kapcsolódó

Titokzatos kínai műholddal indult az idei első Hosszú Menetelés-5 rakéta

Ma délután magyar idő szerint 12:30-kor Kína is újabb...

A B1061-es Falcon-9 következő repülése már a huszadik lesz

A cím természetesen optimistán tekint a jövőre, mely akár...

A Nova-C leszállt! Ismét egy amerikai űreszköz a Holdon, 1972 óta először

Múlt éjjel sikeresen landolt a Holdon az Intuitive Machines...

A nap képe #1387 – Neptune – Excelsior

A Space Perspective tesztkapszulája, melyet Neptune - Excelsior névre...

Sajtóközlemény: A 4iG csoport önálló vállalatba szervezi űr- és technológiai portfólióját

A bejegyzés alatt álló 4iG Space and Technology Zrt. az alapítást követően 45 százalékos tulajdont szerez a REMRED Technológiai és Fejlesztő Zrt.-ben A...

Frissítés márc. 22.: tegnap jelentette be a Blue Origin, hogy egy helyen változás történt az utasok között: Pete Davidson nem tudja vállalni az utazást, így Gary Lai lesz a hatodik személy, aki helyet foglal a kapszulájában.

Lai 2004 óta a Blue Origin alkalmazottjaként a New Shepard rendszer mérnöke, a tervező csapat vezetője. Ezen kívül minden jövőbeli fejlesztésért felelős vezető igazgató és főtervező is.

Eredeti cikk:

Tegnap jelentették be a Blue Origin hivatalos Twitter-oldalán, hogy kik lesznek a következő, NS-20 jelű küldetés utasai. Ezúttal is hat személy élheti át a mikro-gravitációs környezetben történő néhány perces lebegést, miközben 100 km-es magasságból tekinthetnek le Földünkre.

Sharon Hagle

A SpaceKids Global alapítója. A non-profit cég 2015 óta inspirálja a fiatal diákokat, főleg a lány tanulókat, segít céljaik elérésben, illetve az űripar iránt jelentkezőket segíti munkahelyhez. A diákok esszékben mérhetik össze képességeiket, a lányok pedig a Citrus megyei cserkészprogramra is jelentkezhetnek. Napjainkig 100.000 diák csatlakozott a programhoz. Férjével, Marc Hagle-lel együtt vesz részt az űrugráson.

Marty Allen

Háttérbefektetőként segített ki már több vállalkozást is. A Party America ügyvezető igazgatójaként egy szétesett kiskereskedelmi vállalatból egy széles körben ismert viszonteladó céget teremtett, túlélve egy bankcsődöt is. A California Closet Company vezetőjeként rekordbevételt ért el a vállalat történetében. Emellett saját testületével mentorál más ügyvezető igazgatókat a fejlődésükben.

Marc Hagle

A Tricor International nevű lakótelep- és kereskedelmi ingatlanfejlesztő társaság elnök vezérigazgatója. Vezetése alatt több mint 1,6 millió m2 ingatlan területét újította fel és fejlesztette az Egyesült Államokban, áruházakat, bevásárló központokat, orvosi központokat, rekreációs központkat, drogériákat és egyéb irodai helyiségeket beleértve. Feleségével, Sharon Hagle-lel vesz részt az űrugráson. Mindketten rajongói és komoly támogatói több művészeti ágnak, tudománynak, egészségügyi- és tanulmányi karitatív tevékenységeknek.

Jim Kitchen

Tanár, vállalkozó és világfelfedező. Mind a 193 ENSZ-tagországban járt. Már az Apollo-küldetések óta az az álma, hogy a világűrbe juthasson. 2010 óta az Észak-Karolinai Kenan-Flagler Business School fakultánsaként neveli a diákokat olyan profit orientált és nonprofit szervezetek létrehozására, amik megváltoztathatják a világ trendjeit.

Dr. George Nield

A Commercial Space Technologies LLC. elnöke. A céget a kereskedelmi űrtevékenységeket segítő céllal alapították. Korábban az FAA, azaz a Szövetségi Légügyi Hivatal vezetőhelyetteseként dolgozott, feladata kereskedelmi repülési tevékenységek elbírálása és jogosítványainak megadása volt. Mérnökként az Amerikai Légierő tesztközpontjában, és a Légierő Akadémiáján társ-professzorként és kutatási igazgatóként is munkát vállalt. Emellett a NASA űrsikló-programjában a Flight Integration Office menedzsereként tevékenykedett.

Az NS-20 küldetés utasai. Forrás: Blue Origin

Dark mode powered by Night Eye