Bejelentették az Inspiration4 küldetés második privát űrhajósát

Kapcsolódó

A Starlink-hálózat tizedik rétege után gyorsan bővült a kilencedik is

Mondhatni hamar sor került az újabb Starlink küldetésre, ugyanis...

A nap képe #1509 – Légzsilip teszt

A Langley Kutatóközpont tudósai egy légzsilip modelljén tesztelik, hogy...

Egy rakétacsere után került sor a hét utolsó Starlink indítására

A Starlink 10-2 küldetés másfél hét csúszás után indulhatott...

Kína első alkalommal hajtott végre 12 km-es függőleges fel- és leszállást egy rakétafokozattal

Ez újabb jelentős lépés az újrahasználható rakétakoncepció fejlesztésében! Meglepetésszerűen végzett...

Földünk az űrből: Ádám hídja

A Sentinel-2 felvételén szemügyre vehetjük Dél-India egyik csúcsát Srí...

Bejelentették az idén ősszel induló, a Jared Isaacman üzletember által finanszírozott első privát űrutazás második résztvevőjét.

Az Inspiration4-nak nevezett küldetés második privát űrhajósa Hayley Arceneaux lesz, aki a St. Jude gyermekkórházban dolgozik orvosi asszisztensként, és 29 éves korával a legfiatalabb amerikai űrhajós lehet.

Arceneaux 10 éves korában csontrákkal küzdött, azonban sikeresen felépült. Ő lehet szintén az első űrhajós, aki protézissel indul a világűrbe. A másik két utast később jelentik majd be, még 6 napig lehet jelentkezni az utazásra. Egyikük a St. Jude gyermekkórház támogatói közül kerül majd kiválasztásra, másikuk pedig egy új vállalkozás beindítói közül kerül majd ki. Természetesen fontos szempont lesz mindkettőjüknél, hogy milyen inspirációt jelenthetnek a világnak.

Hayley Arceneaux munka közben a St. Jude-ban

A misszió pontos részletei továbbra sem ismertek, de a tervek szerint a Crew Dragon űrhajóval induló teljesen privát személyzet kb. 3 napot fog eltölteni Föld körüli pályán szólórepülésen, tehát az űrhajó nem csatlakozik majd a Nemzetközi Űrállomáshoz. Isaacman amúgy a napokban azt írta Twitteren, hogy remek ötlet lenne lenézni a Dragonból az ISS-re, vagy a Hubble teleszkópra, így könnyen előfordulhat, hogy a szokásosnál jóval magasabb pályára állnak majd az űrhajóval, így a látványra biztos nem lesz panasz.

A SpaceX-nél

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye