Blue Origin: Újabb New Shepard indítás és győztes NASA pályázat (?)

Kapcsolódó

A B1060 jelű Falcon-9 is teljesítette 17. repülését

A B1058 után a B1060 jelzéssel ellátott Falcon-9-es is...

A nap képe #1237 – Gateway to Mars

"Gateway to Mars" - azaz S25 és B9 az...

Újabb teszteket hajtott végre a Sierra Space a felfújható moduljával

A Sierra Space szeptember 20-án jelentette be, hogy újabb,...

Frank Rubio a NASA új rekordere

Szeptember 11-e óta új rekorder űrhajósa van Frank Rubio...

Újabb műszaki hiba miatt csúszik az Ariane-6 következő tesztje

A szeptember eleji sikeres hajtóműtesztek után úgy tűnhetett, végre...

Újabb szuborbitális repülésre készül a Blue Origin a New Shepard rakétával. A cég tegnapi tweetje szerint április 14-én kerülhet sor az NS-15 nevű repülésre, további információkat későbbre ígértek.

Frissítés: Magyar idő szerint szerda délután 17:15-től kerülhet sor az indításra, és ezúttal a jövőbeli emberes utakat előkészítve űrhajósok végeznek majd el teszteket indítás előtt és visszatérés után ( de nem repülnek a rakétával!). További infók itt, illetve alul tudjátok követni az eseményt.

A Blue Originnel kapcsolatos másik hír, miszerint a cég honlapján tucatnyi új állást hirdettek meg a NASA HLS (Human Landing Systems), vagyis a holdraszálláshoz szükségek űrhajó kifejlesztésének programjával kapcsolatban. A Blue Origin több űripari vállalattal együtt nevezett a NASA pályázatára, amiben még nem is hirdettek győztest, azonban az új munkahelyek meghirdetése azt jelentheti, hogy győzőtt a National Team névre keresztelt konzorcium. A pályázat hivatalos győztesét (győzteseit) április vége felé jelenti be az amerikai űrhivatal.

Dark mode powered by Night Eye