BREAKING: Belevág az űrturizmusba a SpaceX

Kapcsolódó

Két frissen végzett űrhajóst nevezett ki az ESA a Nemzetközi Űrállomás féléves küldetéseire

A francia és belga asztronauta kiválasztását tegnap jelentette be...

Ismét 23 Starlink műhold állt Föld körüli pályára

A SpaceX a héten két házon belüli küldetést tervez...

A nap képe #1477 – Flight 4 előtti tankolási teszt

Teljes tankolási teszt a júniusra tervezett Flight 4 előtt.

USA: Oroszország műholdellenes fegyvert bocsátott az alacsony Föld körüli pályára

Az Egyesült Államok attól tart, hogy a Kozmosz-2576 feltehetően...

A SpaceX és a Space Adventures cég közösen, legkorábban 2021 végétől indít fizetős utakat űrturistáknak a cég Falcon-9 rakétájával, és a Crew Dragon kapszulával.

A küldetések alkalmával 4 űrturistát vinnének az űrbe, és a Dragon űrhajó nem fog a Nemzetközi Űrállomáshoz dokkolni, hanem “free-flyer” módban fog a Föld körül keringeni. Az út max 5 napig fog tartani, és a Space Advantures szerint az ISS pályájánál (400 kilométer) jóval magasabb pályára áll majd a Dragon.

A cég közleménye szerint az űrturistáknak “pár” hetes tréningen kell majd résztvenniük (megjegyzés: a Crew Dragon teljesen automata üzemmódban repül, de én azért kétlem, hogy megfelelően kiképzett űrhajós nélkül engednék repülni az űrhajót). Hogy mennyibe fog kerülni egy út, egyelőre nem tudjuk, de a bejelentés várható volt, ugyanis a Commercial Crew Program egyik célja is az volt, hogy a nyertes, privát cégek a NASA missziókon kívül is tudják hasznosítani az űrhajókat.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye