BREAKING: Belevág az űrturizmusba a SpaceX

Kapcsolódó

A nap képe #1053 – Stronger Together

A Stronger Together küldetés Electron hordozórakétája az elemelkedés pillanatában.

Egyre közelebb az 50. repüléséhez az Ingenuity

Az Ingenuity ismét egy sikeres repülésen van túl,  mely...

Újabb sikeres indítás a kínai Kuajcsou-1A rakéta neve mellett

Tavaly december óta először hajtottak végre ismét küldetést a...

Brit kommunikációs és navigációs szolgáltatások a Holdon

Az új finanszírozás az ESA Moonlight programjának a része, melynek célja, hogy 2028-tól új műholdkonstellációt állítsanak Hold körüli pályára.

Hold körüli pályán a HAKUTO-R

Nem régiben számoltunk be az első ispace küldetés fejleményeiről, ...

A SpaceX és a Space Adventures cég közösen, legkorábban 2021 végétől indít fizetős utakat űrturistáknak a cég Falcon-9 rakétájával, és a Crew Dragon kapszulával.

A küldetések alkalmával 4 űrturistát vinnének az űrbe, és a Dragon űrhajó nem fog a Nemzetközi Űrállomáshoz dokkolni, hanem “free-flyer” módban fog a Föld körül keringeni. Az út max 5 napig fog tartani, és a Space Advantures szerint az ISS pályájánál (400 kilométer) jóval magasabb pályára áll majd a Dragon.

A cég közleménye szerint az űrturistáknak “pár” hetes tréningen kell majd résztvenniük (megjegyzés: a Crew Dragon teljesen automata üzemmódban repül, de én azért kétlem, hogy megfelelően kiképzett űrhajós nélkül engednék repülni az űrhajót). Hogy mennyibe fog kerülni egy út, egyelőre nem tudjuk, de a bejelentés várható volt, ugyanis a Commercial Crew Program egyik célja is az volt, hogy a nyertes, privát cégek a NASA missziókon kívül is tudják hasznosítani az űrhajókat.

Dark mode powered by Night Eye