CASSINI Hackathon – űradatokkal a fenntartható turizmusért

Kapcsolódó

A Webb szemügyre veszi a Szaturnusz holdjáról előtörő vízgőzt

A James Webb űrtávcső kutatói egy több mint 9600...

Oleg Kononyenko és Nyikolaj Csub egy évig az ISS-en fog tartózkodni

A jövő évben kisebb látogatásra indul az ISS-re egy...

Rövid hír: Búcsút intett az Ax-2 személyzete az ISS-nek

Az Axiom Mission-2 személyzetének Freedom névre hallgató Crew Dragonja...

Úton a váltás: elindult a Sencsou-16 személyzete a Tienkungra

Frissítés 05.30.: A 3 fős személyzet biztonságban megérkezett, és dokkolt...

A nap képe #1120 – Neptunusz és Triton

A külső Naprendszeren keresztül utazó Voyager-2 űrszonda visszatekintett Napunk...

Érdekel az űripar, és többet szeretnél megtudni az űradatok és a fenntartható turizmus kapcsolatáról? Jelentkezz a CASSINI Hackathon ötletversenyre, melynek magyarországi fordulóját a Design Terminal szervezi!

A CASSINI Hackathon célja az egyedi, innovatív ötletek fejlesztésének ösztönzése az Európai Bizottság támogatásával, annak érdekében, hogy a résztvevők segítsék a turistákat új úti célok felfedezésében, karbonlábnyomuk csökkentésében és természetközeli helyek felelős látogatásában, mindezt űreszközök adatainak felhasználásával.

Az alábbi kihívásra várnak innovatív megoldásokat, melyeket a Galileo, az EGNOS és a Copernicus műholdak adatainak segítségével fejleszthetnek ki:

  • Fenntartható úticélok felkutatása, 
  • Kevésbé ismert városok és kultúrák megismertetése a turistákkal,
  • Utazók ösztönzése a természet felelős látogatására.

A három kihívás közül egy kiválasztottra várnak megoldást, angol nyelven. 3-4 fős csapatokban tudtok részt venni a Hackathonon. Akkor se aggódj, ha egyénileg jelentkeznél: a csapatalkotásra ez után is lesz lehetőséged.  

Az eseményre május 12-14. között kerül sor a Design Terminal irodájában, de online is bekapcsolódhatnak a résztvevők.  

Miért érdemes jelentkezni?

Izgalmas nyeremények, workshopokon való részvétel, ahol fontos készségeket tudsz elsajátítani, értékes kapcsolatokra tehetsz szert, megismerhetsz fontos űripari szereplőket, és még sok mást.

A győzteseket helyi szinten és a verseny végén is díjazzák, a legjobb megoldást hozók egy hathónapos mentorprogramban vehetnek részt, amely 100 órányi személyre szabott, szakértői mentorálást foglal magában. A magyarországi döntősök legjobb csapata is értékes nyereményekkel lesz gazdagabb. A Design Terminal üzleti mentorálást ajánlott fel, a Brain Bar a jövőfesztiválra szóló jegyeket, az Innobay egy 600 euró értékű mentorálást, a Wizz Air egy 1500 euró értékű utazási utalványt, a különdíjas csapat pedig az OTP Bank 500 euró értékű utalványát kapja.

 A Design Terminal várja az ötletversenyre mindazokat, akik technológiai, turisztikai, gazdasági, fejlesztői ismereteiket szeretnének ötvözni űradatokkal. A korábbi űripari tapasztalat nem feltétele a jelentkezésnek, jöhetnek az egyedi ötletek bármilyen szakterületről.  

 Jelentkezés itt május 11-ig: https://taikai.network/en/cassinihackathons/hackathons/revisit-europe   

Bővebb információ a CASSINI honlapon található, https://hackathons.cassini.eu/

Dark mode powered by Night Eye