Csatlakozott a SpaceX orvosi csapatához az Inspiration4 privát űrhajósa

Kapcsolódó

A Voyager-1 összes műszere használható tudományos adatokat szolgáltat!

Úgy tűnik a NASA sikerrel járt, és helyreállt a...

Újabb Artemis Egyezmény aláíró: Örményország

Immáron 43 országot számlál az Artemis Egyezmény, ugyanis június...

A nap képe #1499 – A Nemzetközi Űrállomás

Egy múlt heti felvétel a Nemzetközi Űrállomásról, amit a...

Egy ötödik héliumszivárgást is felfedeztek a Starliner űrhajón

A jelenleg a Nemzetközi Űrállomáshoz csatlakozó űrhajó meghajtási rendszeréből...

Újabb sikeres hajtóműteszt a Stoke Space neve mellett

Ismét fontos mérföldkövet ért el a Stoke Space, ugyanis...

Hayley Arceneaux, az Inspiration4 küldetés privát űrhajósa mostantól a SpaceX orvosi csapatában dolgozik – jelentette be ő maga Twitteren. A hölgy 29 éves korával a legfiatalabb amerikai, aki Föld körüli pályán keringett, illetve az első űrhajós, aki protézissel repült a világűrbe. Arceneaux az új pozíciójában az új űrhajósok orvosi felkészítésében vesz majd részt, de a St. Jude gyerekkórházban lévő állását sem adja fel.

Hayley Arceneaux a SpaceX-es egyenruhájában

Az űrhajós három társával együtt idén szeptemberben töltött 3 napot Föld körüli pályán egy Dragon űrhajóval, a küldetést Jared Isaacman üzletember finanszírozta, és ez volt az első teljesen privát űrutazás. Arceneaux-t Isaacman elsőként választotta ki a négyfős személyzet tagjaként. 2016-ban szerezte asszisztensi diplomáját. 10 éves korában csontrákot diagnosztizáltak a lábában, és épp ugyanabban a gyermekkórházban kapott kezelést, ahol jelenleg is dolgozik. Több műtéten esett át, bal térdét csak csontcserével tudták megmenteni, és kemoterápiát is alkalmazniuk kellett az orvosoknak a felépüléshez. Végül a kislány legyőzte a rákot, és a kitartásával és rendkívüli hozzáállásával ma is segíti a kórházban kezelt gyermekeket. Arceneaux úgy nyilatkozott egyik interjújában: „Ilyen nem tökéletes fizikai állapotban, egy rúddal a térdemben, a NASA-nál azonnal megtiltották volna a repülést számomra”. Azonban Isaacman a remény megtestesítőjeként lehetőséget adott neki is, hogy bebizonyíthassa, hogy teljes értékű űrhajósként képes helytállni.

Dr. Sian Proctor és Hayley Arceneaux Föld körüli pályán a Dragon űrhajóban

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye