#dearMoon információk

Kapcsolódó

A Tienkung Űrállomás védelmében hajtottak végre űrsétát

Rekordhosszú, 8 és fél órás űrsétát hajtott végre a...

Elhagyta a Nemzetközi Űrállomást a Progressz MSz-25

A teherűrhajó december óta tartózkodott az Nemzetközi Űrállomáson. Csaknem fél...

A nap képe #1482 – A Hold és a Canadarm2

A Hold társaságában láthatjuk a Nemzetközi Űrállomás Canadarm2 robotkarját,...

Kiválasztották az európai Vigil űrszonda építőjét

Az Európai Űrügynökség május 22-én tartotta Brüsszelben azt az...

Ahogy pár napja írtuk mi is, a küldetést finanszírozó japán Maezava Juszaku nagy bejelentést ígért a misszióval kapcsolatban, azonban egy új honlapon, és videón kívül nem sok újdonságot tudtunk meg.

A küldetés tervezett ideje továbbra is 2023, és Maezava 8 utast kíván magával vinni a Hold körüli utazásra (a teljes személyzet amúgy 10-12 fő lenne). Bárki jelentkezhet az útra, és a kiválasztási folyamat is hamarosan megkezdődik (március 14-től). Újdonság, hogy megmutatták a repülés tervezett menetrendjét, ami szerint kb. 6 napig tartana a misszió, és a Starship Boca Chica helyett Cape Canaveralból indulna – azt nem tudjuk még, hogy az úszó platlformról, vagy esetleg szárazföldről történne az indítás.

Bár a Starship-program nagyon jól halad (ne feledjétek, hogy ma S10 tesztrepülés!), én kicsit szkeptikus vagyok a 2023-as dátummal kapcsolatban, addigra kétlem, hogy emberes Starship utakat láthatnánk. De ne legyen igazam. 🙂 Addig is nézzünk pár új látványtervet a Starshipről indítás közben és a Hold körül.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye