Eddig jól muzsikálnak a Psyche űrszonda ionhajtóművei

Kapcsolódó

Egy ötödik héliumszivárgást is felfedeztek a Starliner űrhajón

A jelenleg a Nemzetközi Űrállomáshoz csatlakozó űrhajó meghajtási rendszeréből...

Újabb sikeres hajtóműteszt a Stoke Space neve mellett

Ismét fontos mérföldkövet ért el a Stoke Space, ugyanis...

A nap képe #1498 – Az ISS csapat

A Nemzetközi Űrállomás 9 tagú csapata, köztük a nemrégiben...

19-re húzott lapot a Virgin Galactic jelenlegi járművük nyugdíjazásával

Mindössze 7 darab üzemszerű repülés után fejezi be pályafutását...

A NASA a napokban számolt be arról a remek hírről, miszerint a 2023-ban indult Psyche ionhajtóművei megfelelően működnek, és a kívánt sebességgel repítik az űrszondát a fémekben gazdag célpontjához. Utóbbihoz 2029-ben érkezik meg, és körülbelül két évig végez majd megfigyeléseket. Az általa gyűjtött adatok segíthetnek majd jobban megérteni a fémes maggal rendelkező kőzetbolygók, köztük például a Földünk kialakulását is. A szonda jelenleg több mint 300 millió kilométerre van bolygónktól, és körülbelül 135 000 km/h sebességgel halad.

A csapat az űrben töltött első 100 napot arra használta, hogy teljes körű ellenőrzést végezzenek az összes rendszerrel kapcsolatban, melyekről, és a három tudományos műszerről is kiderült, hogy tökéletesen működnek. Ezt bizonyítják a rajta található DSOC (Deep Space Optical Communications) által hazaküldött tesztadatok, vagy a szintén általa sugárzott macskás videó. Természetesen tudományos adatok, valamint a képalkotó műszer ikerkameráinak első felvételei is megérkeztek. Áprilisban az imént említett DSOC pedig 267 megabit/másodperc sebességgel továbbított szintén tesztadatokat 226 millió kilométeres távolságból.

Forrás: NASA/JPL-Caltech
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye