Egy nappal elhalasztották a Crew-1 indítását

Kapcsolódó

Egy ötödik héliumszivárgást is felfedeztek a Starliner űrhajón

A jelenleg a Nemzetközi Űrállomáshoz csatlakozó űrhajó meghajtási rendszeréből...

Újabb sikeres hajtóműteszt a Stoke Space neve mellett

Ismét fontos mérföldkövet ért el a Stoke Space, ugyanis...

A nap képe #1498 – Az ISS csapat

A Nemzetközi Űrállomás 9 tagú csapata, köztük a nemrégiben...

19-re húzott lapot a Virgin Galactic jelenlegi járművük nyugdíjazásával

Mindössze 7 darab üzemszerű repülés után fejezi be pályafutását...

Tegnap este jelentette be a NASA, hogy egy nappal elhalasztják a Crew-1 küldetés indítását, mert a Falcon-9 első fokozatának visszatérési zónájában megfelelőbbnek ítélik az előrejelzések alapján az időjárást. Ezeknél a küldetéseknél már nem csak az indulási helyszínen kell figyelni a várható időjárási viszonyokat, hanem egyrészt a hordozórakéta leszállási zónájánál, másrészt az előre kijelölt mentési zónáknál, ha a Crew Dragon űrhajónak meg kell szakítani az útját, és vissza kell térnie a Földre. Tehát sokkal összetettebb az egész folyamat, és több tényező játszik közre az indítási dátum kijelölésénél.
Így az új időpont magyar idő szerint hétfő éjjel 1:37, de ennek ellenére továbbra is tervezzük közvetíteni a történelmi eseményt az Űrutazás-Űrhajók Youtube-csatornánkon! Az indítás változása miatt a korábban tervezett 8,5 órás út az ISS-re szintén módosul, és így 27,5 órás repülés vár a Crew-1 négyfős személyzetére. Ez az jelenti, hogy a dokkolás várhatóan magyar idő szerint kedd reggel 5 óra körül történik meg.

A B1061 Falcon-9 és a Crew Dragon Resilience a 39A indítóálláson
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye