Egyre közelebb a Holdhoz

Kapcsolódó

Nagyjából 5 tonnás műholddal indult útjára a Falcon-9-es

A házon belüli Starlink missziókat picit megfűszerezve ezúttal a...

A nap képe #1506 – Mawrth Vallis régió

A Mars Mawrth Vallis régiójáról készült felvétel, melyet a...

Ötvenedik küldetését teljesítette ma a Rocket Lab

Az Electron hordozó egy 25 tagú műhold-konstelláció első 5...

A nap képe #1505 – Dragon a Starliner ablakából

A Crew-8 küldetés Dragon űrhajója, melyet Matthew Dominick fotózott...

A vártnál jobban halad a június 28-án felbocsátott CAPSTONE műhold küldetése – jelentette be Peter Beck, a Rocket Lab cégigazgatója. A NASA legújabb kisműholdas misszióját az új-zélandi cég Electron hodozórakétája állította alacsony Föld körüli pályára kedden, azóta pedig több mérföldkövet is elértek a küldetés első fázisában.

A Rocket Lab nem csak a CAPSTONE felbocsátásával volt megbízva, hanem egyenesen a Hold felé kell célbajuttatniuk a kis űreszközt. Erre a célra a Rocket Lab a saját fejlesztésű Photon végfokozatot fogja felhasználni, mely saját hajtóművével képes gyorsító manővereket végrehajtani, hogy megemelje a CAPSTONE pályáját. A Photon műhold egy ún. ballisztikus Holdi átviteli pályára fogja állítani a CAPSTONE. Mivel a kis szatellitnek nincs elég üzemanyaga ahhoz, hogy rögtön lefékezzen égi kísérőnk mellett, az első holdi elrepüléssel több mint 1,5 millió kilométerre fog elkerü

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye