Egyre nagyobb az érdeklődés a Blue Origin platformja iránt

Kapcsolódó

Egy hét szünet után ismét küldetést teljesített a Falcon-9-es

Ritkán fordul elő, hogy több mint egy hétig nem...

A nap képe #1504 – John Casani

John Casani projektvezető 1977-ben egy kis zászlót tart, amelyet...

A Synspective további tíz Electron indításra kötött szerződést

A Peter Beck által állapított Rocket Lab (továbbiakban: RL)...

Ma 41 éve indult az űrbe Sally Ride, az első amerikai űrhajósnő

Az STS-7 jelzésű küldetést a Challenger űrrepülőgéppel hajtották végre,...

A Blue Origin tavaly októberben mutatta be hivatalosan a Blue Ring elnevezésű platformját, melyről akkor nem derült túl sok információ. Azóta fény derült egy beszállító kilétére, a SpaceCom konferencián tartott előadásában Lars Hoffman, a Blue Origin egyik alelnöke pedig további adatokkal szolgált. A február 1-jén tartott beszédében elmondta, hogy a platform 12 dokkolóporttal rendelkezik majd, amelyek mindegyike képes lesz akár 500 kilogrammos hasznos terhet is befogadni, valamint ~3 km/s sebességváltoztatást (Delta-V) fog lehetővé tenni a különböző pályákra való manőverezéshez. Az elhangzottak között szerepelt az az ismert tény is, hogy a Blue Ring üzemanyaggal is feltölthető, és képes más űreszközök utántöltésére is, viszont az nem derült ki, hogy milyen hajtóanyagokat használ a jármű. „Ha úgy tetszik, üzemanyag-utántöltő depóként működhet, ahová űrhajók jöhetnek, csatlakozhatnak és tankolhatnak, vagy egy nagyobb űreszközhöz is repülhetünk, hogy feltöltsük azt.” – mondta. „Nagyon is lehetséges, hogy egy Blue Ring megtankoljon egy másik Blue Ringet.”

Hoffmann mindezek mellett kiemelte, hogy a platform iránt nagy az érdeklődés, és hogy a vállalat tárgyalásokat folytatott már több potenciális felhasználóval is, többek között az említett konferencia alatt is. Azt azonban nem hozta nyilvánosságra, kik azok a bizonyos megrendelők, és hogy mikor indulhat el az első jármű.

A Blue Ring illusztrációja. Forrás: Blue Origin
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye