Egyre nagyobb gondban az Astra Space Inc.

Kapcsolódó

A nap képe #1501 – OneWeb ST-31

A Szojuz-2.1b rakéta, mely 36 db OneWeb műholdat szállított...

A SpaceX és a ULA mellett immár a Blue Origin is fontos nemzetbiztonsági megbízást nyert el a Pentagontól

Az Amerikai Űrhaderő 5,6 milliárd dollár összértékben köt szerződést...

A nap képe #1500 – Apollo hőpajzs

Az Apollo űrhajó hőpajzsának, pontosabban a 350 000 különálló...

A Voyager-1 összes műszere használható tudományos adatokat szolgáltat!

Úgy tűnik a NASA sikerrel járt, és helyreállt a...

Újabb Artemis Egyezmény aláíró: Örményország

Immáron 43 országot számlál az Artemis Egyezmény, ugyanis június...

Súlyos adósságspirál felé halad a cég, miközben eredményeket nem tudnak felmutatni.

Legutóbb augusztusban érkezett hír a kaliforniai magáncég háza tájáról, és akkor sem túl pozitív fejleményekről. Azóta sem javult sokat a pénzügyi helyzet, sőt…az egyre több hitel mellett egyre több késedelmi kamatot kell fizetniük, miközben készpénzállományuk vészesen fogy, és befektetőkből is híján vannak. Lassan tehát „lélegeztetőgépre” kerülhet az Astra, ahonnan már nagyon nehéz lesz a visszaút, főleg, hogy tőke nélkül eredményeket sem tudnak felmutatni.

A Rocket 4 hordozórakéta fejlesztése, valamint az Astra Spacecraft Engine segédhajtóművek gyártása is megakadhatott, pedig ezektől remélhetnék a legnagyobb bevételt. A cég mindenesetre nem adja fel, és igyekszik további befektetőket szerezni. Stratégia és hitelképesség szempontjából is égető szükség lenne legalább 1-2 új partnerre, hogy egyrészt folytatni tudják a futó projekteket, másrészt ne legyen szükséges a nyárihoz hasonló létszámleépítésre.

A cég Rocket 3 nevű rakétájának sikerei után döntött úgy, hogy máris az újabb és nagyobb jármű fejlesztése felé veszi az irányt, pedig a 3.3 verzióval is alig hajtottak végre küldetéseket. Lehet, hogy a lehetőségekhez képest túlzottan nagy tempó fogja az Astra vesztét okozni, pedig az amerikai kereskedelmi szektor fejlődése szempontjából fontos lenne, hogy minél több magáncég minél szélesebb körben kínáljon felbocsátási lehetőségeket.

Legkorábban 2024-ben mutatkozhat be a Rocket 4…ha repülni fog egyáltalán. Fotó: Astra Space
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye