Egyre népszerűbb az űrutazás témája a diákok körében is!

Kapcsolódó

Megvan a megállapodás: az Axiom-4 misszióval indul a következő magyar űrhajós

Kapu Tibor kutatóűrhajós egy Crew Dragon űrhajó fedélzetén fog...

A Curiosity elemi kénre bukkant egy marsi kőzetben

A rover számos friss felfedezés mellett tiszta kénből álló kőzeteket is talált, melyre még nem volt példa a Vörös Bolygón.

A nap képe #1538 – Jupiter a 61. elrepülés során

A Juno űrszonda 2024. május 12-én, a 61. megközelítés...

Képgaléria: A BME Suborbitals Prometheus rakétájának első bevetése

A versenycsapat néhány hete végezte el legújabb rakétájának első...

Magánkézbe került az Astra Space

Régóta ismeretes az a tény, miszerint az Astra Space...

Nagy örömünkre végre lehetőségünk volt személyesen is ellátogatni egy budapesti általános iskolába, hogy az űrutazás témáját gyerekek számára is közelebb tudjuk hozni! A 45 perces prezentációban röviden szó volt az űrutazás, űrkutatás történelméről, de főleg napjaink egyre látványosabb és érdekesebb történéseivel igyekeztünk felkelteni a diákok érdeklődését. Először egy nyolcadikos, majd egy ötödikes osztályban adhattunk elő, és mindkét csapatban akadt több olyan fiatal is, aki már hallott Jurij Gagarinról, a Holdraszállásról, az űrsiklóról, de nem meglepő módon korunk egyik meghatározó űripari szereplőjéről, a SpaceX-ről és Elon Musk-ról tudtak a legtöbbet. Meglepő módon az egyik előadáson egy nyolc éves kisdiák is részt vett, és rengeteg információt mondott a Nemzetközi Űrállomásról, még a Szputnyik műholdat is megemlítette. Ő lett a legfiatalabb rajongónk, ami külön öröm és büszkeség számunkra!

Sokszor hangoztatjuk elkötelezettségünket afelé, hogy diákok körében is népszerűsítsük az űrkutatás-űrutazás témáját, mert az ő felnőtt életükben olyan eseményekre kerülhet sor, amikre korábban soha. Szeretnénk, ha minél több fiatal kedvet kapna bármilyen formában a történések követéséhez, netalán valamilyen mérnöki vagy űripari szakma felé indulnak későbbi tanulmányaik során. Ezért ősztől még több budapesti vagy környező iskolába szeretnénk ellátogatni és felkelteni a gyerekek érdeklődését, hiszen a rengeteg hasznos információ mellett látványos felvételekkel gazdagodhatnak. Ha ehhez bárki bármilyen elérhetőséget vagy javaslatot tud küldeni, legyen szíves a david.tamasi@spacejunkie.hu email címre írni. Köszönünk előre is minden megkeresést!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye