Éjszaka beindult a füstjelző a Nemzetközi Űrállomáson

Kapcsolódó

Kiválasztotta új űrhajósait a Roszkoszmosz

Köztük van Oroszország második leendő aktív női kozmonautája is. A...

Pakisztáni műhold indult kínai rakétán

Az ázsiai ország legújabb távközlési műholdját egy kínai hordozórakétával...

Úton van a Progressz MSz-27

Az idei év második Progressz teherűrhajója indult el a...

A nap képe #1484 – A Csilin-1 konstelláció felvétele

A Csilin-1 konstelláció április 28-i felvétele a Kujcsouban található...

Magyar idő szerint ma éjszaka 03:55-kor a Nemzetközi Űrállomás orosz Zvezda moduljában beindult a füstjelző, pont amikor a modul akkumulátorainak az automatikus feltöltése zajlott. A füstjelző után megszólalt az űrállomás vészhelyzeti riasztója is. A közlemény szerint egy tartalék légtisztitó szűrőt is üzembe helyeztek a Zvezdában, és a levegőt sikeresen megtisztították. Ezután az űrhajósok újból aludni tértek, az orosz űrhivatal jelzése szerint a személyzet nincsen veszélyben, és a mára tervezett űrsétát is végrehajtják.

Ennyit tudtunk meg a TASZSZ állami hírügynökség ma reggeli írásából, és a Roszkoszmosz rövid közleményéből. Arról, hogy tényleges volt-e füst (vagy tűz), nem szólnak a jelentések, és arról sincs információ, hogy mi okozhatta a füstöt, vagy esetleg a füstjelző tévesen jelzett.

Amint van új információ, frissítjük a cikket.

Ahogy fent említettük, ma az ISS-en Pjotr Dubrov és Oleg Novickij újabb űrsétát hajt végre, és folytatják a Nauka adatkábeleinek az összekötését az orosz szegmenssel. A duó magyar idő szerint 17:00-kor lép ki a Poiszk modulból, a 6,5 órásra tervezett űrsétát a NASA TV-n lehet majd élőben figyelemmel követni.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye