Életre kelt a Dream Chaser, közelebb került első repüléséhez

Kapcsolódó

Négy javaslat jutott tovább a Kínai Űrállomással kapcsolatos pályázat következő fázisába

A Kínai Emberes Űrrepülésért Felelős Iroda (CMSEO) négy pályázatot...

A nap képe #1244 – Endeavour a Kennedy Űrközpont felett

Az Endeavour űrsikló és az SCA (Shuttle Carrier Aircraft),...

A Falcon-9 B1069 főszereplésével az idei 69. küldetést is teljesítette a SpaceX

Ha már a Starlink-indítások önmagukban nem jelentenek akkora izgalmat...

A nap képe #1243 – Frank Rubio üdvözlése

Mark Vande Hei így üdvözölte társát, aki előző nap...

A Sierra Space Dream Chaser űrrepülőgépe egy lépéssel közelebb került első indításához. A vállalat május 31-i bejelentésében közölte, hogy sikeresen beindította járművének rendszereit egy kulcsfontosságú teszt folyamán.

A művelet a Sierra összeszerelő üzemében valósult meg, ahol először került sor az aktiválásra, melynek alkalmával szimulálták a Dream Chaser napelemtábláiból a pályára állást követően termelődő energiát. Utóbbit ezt követően a járműbe vezették, majd elkezdték bekapcsolni a különböző rendszereket és a a fedélzeti számítógépeket.

„Ez egy olyan mérföldkő, amely a jövőbe mutat, és kulcsfontosságú pillanat a Dream Chaser hosszú útján.” – mondta Tom Vice, a Sierra Space vezérigazgatója.

A jövőt tekintve, amint elkészül a Tenacity, átszállítják a NASA ohiói Neil Armstrong tesztlétesítményébe, ahol vákuumteszteken fog átesni. Janet Kavandi, a Sierra Space elnöke egy korábbi nyilatkozatában kifejtette, hogy erre valamikor júliusban kerülhet sor. További elmondása alapján a járműre ott néhány hónapos teszt fog várni, mielőtt Floridába szállítják a végső előkészületekhez. „Év végére készen kell állnunk.” – tette hozzá az indítási tervhez.

Forrás: Sierra Space
Dark mode powered by Night Eye