Életre kelt a Dream Chaser, közelebb került első repüléséhez

Kapcsolódó

Sajtóközlemény: A 4iG csoport önálló vállalatba szervezi űr- és technológiai portfólióját

A bejegyzés alatt álló 4iG Space and Technology Zrt. az alapítást követően 45 százalékos tulajdont szerez a REMRED Technológiai és Fejlesztő Zrt.-ben A...

Hírösszefoglaló az elmúlt napok történéseiből

Meglepően sok esemény történt vagy érkezett hír tervekről a...

A nap képe #1386 – Enterprise & Discovery

Az Enterprise és a Discovery űrsikló szemtől szemben. A...

Indonéz távközlési műholddal startolt a Falcon-9 hordozó

Kis túlzással a SpaceX igáslova, a Falcon-9-es lassan "nemzetközi"...

A Sierra Space Dream Chaser űrrepülőgépe egy lépéssel közelebb került első indításához. A vállalat május 31-i bejelentésében közölte, hogy sikeresen beindította járművének rendszereit egy kulcsfontosságú teszt folyamán.

A művelet a Sierra összeszerelő üzemében valósult meg, ahol először került sor az aktiválásra, melynek alkalmával szimulálták a Dream Chaser napelemtábláiból a pályára állást követően termelődő energiát. Utóbbit ezt követően a járműbe vezették, majd elkezdték bekapcsolni a különböző rendszereket és a a fedélzeti számítógépeket.

„Ez egy olyan mérföldkő, amely a jövőbe mutat, és kulcsfontosságú pillanat a Dream Chaser hosszú útján.” – mondta Tom Vice, a Sierra Space vezérigazgatója.

A jövőt tekintve, amint elkészül a Tenacity, átszállítják a NASA ohiói Neil Armstrong tesztlétesítményébe, ahol vákuumteszteken fog átesni. Janet Kavandi, a Sierra Space elnöke egy korábbi nyilatkozatában kifejtette, hogy erre valamikor júliusban kerülhet sor. További elmondása alapján a járműre ott néhány hónapos teszt fog várni, mielőtt Floridába szállítják a végső előkészületekhez. „Év végére készen kell állnunk.” – tette hozzá az indítási tervhez.

Forrás: Sierra Space
Dark mode powered by Night Eye