Életre kelt a Dream Chaser, közelebb került első repüléséhez

Kapcsolódó

19-re húzott lapot a Virgin Galactic jelenlegi járművük nyugdíjazásával

Mindössze 7 darab üzemszerű repülés után fejezi be pályafutását...

Űrtávcsövet szállít az RS1 rakéta

A virginiai székhellyel rendelkező Scout Space június 10-én jelentette...

A nap képe #1497 – Csendes-óceán

Az alábbi összetett felvételen a felhőkbe burkolózó Csendes-óceánt láthatjuk,...

A nap képe #1496 – A „Szahara szeme”

A "Szahara szeme", mely egy különleges, ősi geológiai képződmény...

A Sierra Space Dream Chaser űrrepülőgépe egy lépéssel közelebb került első indításához. A vállalat május 31-i bejelentésében közölte, hogy sikeresen beindította járművének rendszereit egy kulcsfontosságú teszt folyamán.

A művelet a Sierra összeszerelő üzemében valósult meg, ahol először került sor az aktiválásra, melynek alkalmával szimulálták a Dream Chaser napelemtábláiból a pályára állást követően termelődő energiát. Utóbbit ezt követően a járműbe vezették, majd elkezdték bekapcsolni a különböző rendszereket és a a fedélzeti számítógépeket.

„Ez egy olyan mérföldkő, amely a jövőbe mutat, és kulcsfontosságú pillanat a Dream Chaser hosszú útján.” – mondta Tom Vice, a Sierra Space vezérigazgatója.

A jövőt tekintve, amint elkészül a Tenacity, átszállítják a NASA ohiói Neil Armstrong tesztlétesítményébe, ahol vákuumteszteken fog átesni. Janet Kavandi, a Sierra Space elnöke egy korábbi nyilatkozatában kifejtette, hogy erre valamikor júliusban kerülhet sor. További elmondása alapján a járműre ott néhány hónapos teszt fog várni, mielőtt Floridába szállítják a végső előkészületekhez. „Év végére készen kell állnunk.” – tette hozzá az indítási tervhez.

Forrás: Sierra Space
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye