Elindult a Starlink-23

Kapcsolódó

55 éve lépett először ember a Hold felszínére

1969. július 20. minden szempontból történelmi nap az egész...

A nap képe #1535 – Két rakéta egy képen

Előtérben a Kennedy Űrközpont 39A indítóállásán várakozó SA-500F jelű...

A Polaris Dawn misszió tagjai vákuumban is tesztelték űrruhájukat

A Polaris Dawn személyzete első alkalommal tesztelte vákuumkörnyezetben azt...

11 hónap után újra bővült a kínai Kaofen földmegfigyelő műholdhálózat

Az egy darab szatellitet az idei első Hosszú Menetelés-4B...

Magyar idő szerint ma 18:34-kor elstartolt a SpaceX 10. idei küldetése, a Starlink-23. A hasznos teher ezúttal is 60 db Starlink műhold volt, a startra pedig a floridai LC-40-es indítóállásról került sor. A B1058 jelű Falcon-9 rakéta első fokozatnak ez volt a hetedik repülése, és az áramvonalazó kúpok (fairing) is újrahasználtak voltak ezen a küldetésen.

A sikeres start után az első fokozat újból a 633 kilométerre a tengeren várakozó „Of Course I Still Love You” drónhajóra tért vissza – érdemes mindenképpen megnézni a videót, ezúttal volt élő kép a leszállásig.

Az újabb műholdcsomaggal már összesen 1445 Starlinket juttattak fel 2019 májusa óta, ezekből 1319 jelenleg is aktív (a többi már visszatért és elégett a Föld légkörében).

A SpaceX-nek összesen ez volt a 79. sikeres első fokozat visszahozatala, és várhatóan az utolsó küldetés az áprils 22-én induló emberes Crew-2 startja előtt.

Fotó: Ben CooperAds Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye