Elindult az év utolsó rakétája is

Kapcsolódó

A SpaceX újabb tudományos kísérleteket szállít az ISS-re

Június 3-án esedékes a következő, 28. CRS misszió, mely...

Tovább csúszik a Starliner emberes tesztrepülése

Egy korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk arról a tényről,...

Életre kelt a Dream Chaser, közelebb került első repüléséhez

A Sierra Space Dream Chaser űrrepülőgépe egy lépéssel közelebb...

A nap képe #1123 – Unity-25 tesztrepülés

A Virgin Galactic utolsó tesztrepülésén (Unity-25) készült felvétel, melyen...

SpaceX | CRS-28 küldetésprofil

Ismét egy Cargo Dragon fog feljuttatni utánpótlást, ellátmányt és...

Az év utolsó műholdindítására a Szecsuán-tartománybeli Hszicsang Űrközpontból került sor, magyar idő szerint tegnap este 17 óra 43 perckor. Egy Hosszú Menetelés-3B rakéta állította sikeresen geostacionárius átviteli pályára a TJSW-9 (Tongxin Jishu Shiyan Weixing) katonai felhasználású műholdat. A több tonnás, jelhírszerzésre (SIGINT) használatos TJSW-műholdakat a China Academy of Space Technology (CAST) gyártja, és a kínai hadsereg felel az üzemeltetésükért. A négy oldalsó gyorsítórakétával ellátott hordozó teljes sikerrel végezte el a misszióját, és a TJSW-9 várhatóan a következő hetekben-hónapokban fog a saját hajtóművei segítségével a kijelölt geostacionárius pozíciójába eljutni.

A TJSW-műholdakat két kihajtható napelemtábla látja el kellő mennyiségű energiával. A kevés hivatalos kép alapján egy 32 méter átmérőjű, kibontható hálószerű antennával vannak ellátva, ami a földi kommunikációs csatornák adatainak elfogásához lehet szükséges, hasonlóan a tavalyi amerikai NROL-44 misszió rakományának antennájához.

Hamarosan egy cikkben összefoglaljuk a 2021-es év statisztikáit, valamint egy másik írásban az év legjelentősebb eseményeit is összegyűjtjük nektek!

Dark mode powered by Night Eye