Elkészült a Varda Space számára gyártott egyedi Photon

Kapcsolódó

55 éve lépett először ember a Hold felszínére

1969. július 20. minden szempontból történelmi nap az egész...

A nap képe #1535 – Két rakéta egy képen

Előtérben a Kennedy Űrközpont 39A indítóállásán várakozó SA-500F jelű...

A Polaris Dawn misszió tagjai vákuumban is tesztelték űrruhájukat

A Polaris Dawn személyzete első alkalommal tesztelte vákuumkörnyezetben azt...

11 hónap után újra bővült a kínai Kaofen földmegfigyelő műholdhálózat

Az egy darab szatellitet az idei első Hosszú Menetelés-4B...

A Rocket Lab (továbbiakban: RL) május 9-én jelentette be, hogy elkészültek azzal az egyedi, önálló űreszközként használható Photonnal, melyet a Varda Space megbízásából fejlesztettek ki annak érdekében, hogy hozzájáruljanak a világűrben történő gyógyszergyártáshoz.

A RL által tervezett és épített Photon „végfokozat” biztosítja majd az energiaellátást, a kommunikációt, a meghajtást és a helyzetszabályozást a Varda Space 120 kg-os kapszulája számára. Utóbbi felelős az űrben történő gyógyszeripari termékek előállításáért, de a Földre való visszaszállítás is az űreszköz feladata lesz. Mindemellett, hogy a Photon a fentebb leírt területeken támogatást nyújt a vállalat küldetésének, az említett kapszulát (amely a kész gyógyszereket szállítja a fedélzetén) is a megfelelő  a visszatérő pályára állítja.

A Photont a RL, erre a célra kialakított létesítményében (Spacecraft Production Facility) fejlesztették ki, ahol magát a gyártást és a tesztelést is elvégezték. A végső összeszerelés és integrálás befejeztével a teljesen elkészült űreszközt a Vandenberg Űrhaderőbázisra szállították, hogy a legkorábban június elején startoló Transporter-8 küldetéssel útnak indulhasson.

Forrás: Business Wire
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye