Először indít a SpaceX második generációs Starlink műholdakat az űrbe

Kapcsolódó

A nap képe #1053 – Stronger Together

A Stronger Together küldetés Electron hordozórakétája az elemelkedés pillanatában.

Egyre közelebb az 50. repüléséhez az Ingenuity

Az Ingenuity ismét egy sikeres repülésen van túl,  mely...

Újabb sikeres indítás a kínai Kuajcsou-1A rakéta neve mellett

Tavaly december óta először hajtottak végre ismét küldetést a...

Brit kommunikációs és navigációs szolgáltatások a Holdon

Az új finanszírozás az ESA Moonlight programjának a része, melynek célja, hogy 2028-tól új műholdkonstellációt állítsanak Hold körüli pályára.

Hold körüli pályán a HAKUTO-R

Nem régiben számoltunk be az első ispace küldetés fejleményeiről, ...

Tegnap Twitteren jelentették be, hogy a soron következő Starlink 6-1 jelű küldetésen már az újfejlesztésű egységek kapnak helyet a Falcon-9 rakterében.

Bár korábban már felröppentek hírek arról, hogy a hawthorne-i cég hamarosan megkezdheti a 7500 darab Starlink v2 műholdból álló konstelláció kiépítését is, amihez tavaly december elején kapott engedélyt a FCC-től (Szövetségi Kommunikációs Bizottság), most vált hivatalossá, hogy útnak indulnak az újfejlesztésű egységek első darabjai. A Cape Canaveral Űrhaderőbázis SLC-40 indítóállásán felkészülő Falcon-9 magyar idő szerint ma este, azaz február 27-én 19:38-kor startolhat el 21 darab, a SpaceX elnevezése szerint Starlink „V2 Mini” műholddal.

A 21 Starlink V2 Mini a felkészítő hangárban. Fotó: SpaceX

A SpaceX bejegyzése alapján az új szatellitek több szempontból is előrelépést jelentenek a teljes Starlink-hálózat kapacitásában. Fázisos tömbantennájuknak köszönhetően négyszer erősebbek korábbi verziójú társaiknál, azaz nő a megbízhatóságuk és még nagyobb szélességben képesek nagysebességű Internet-szolgáltatás biztosítására E-sávban. Bár a V2 Mini tömegét nem ismertették, a Falcon-9 alacsony Föld körüli pályára való 17,4 tonnás maximális hasznosteher-kapacitásából (újrahasználható módban), illetve a 21 műholdból kiindulva legfeljebb 830 kg lehet ez az érték. Ez viszont még mindig jóval kevesebb a teljes méretű, már Starshiphez tervezett második generációs egységek tömegéhez képest, ami 1,25-2 tonna között lehet. 
A műholdak meghajtási rendszere is teljesen megújult: a Hall-fúvókák kripton helyett már argonnal működnek, amik 2,4-szer több tolóerőt és másfélszer nagyobb fajlagos impulzust biztosítanak. További hivatalos adatok:

  • 170 mN tolóerő
  • 2500 másodperc fajlagos impulzus
  • 50%-os teljes hatékonyság
  • 4,2 kW teljesítmény
  • 2,1 kg tömeg
Az új Hall-fúvóka. Fotó: SpaceX

Elon Musk többször hangoztatta már, a SpaceX jövőbeli pénzügyi helyzetének és likviditásának biztosításához elengedhetetlen a második generációs Starlink-hálózat mielőbbi kiépítése és működtetése, mert ez fogja a bevételek nagy részét kitenni. A konstellációt főleg a még fejlesztés alatt álló Starshippel tervezik kiépíteni, de amíg a nehézrakéta nem áll szolgálatba, a cég kénytelen átmeneti megoldásként Falcon-9-ekkel felbocsátani a lehető legtöbb műholdat, amiket így viszont át kellett alakítani, hogy a 13 méter hosszú és 5,2 méter átmérőjű raktérbe is minél több beférjen. Összehasonlításként, a Starship 200-300 műholdat is képes lehet majd Föld körüli pályára juttatni, addig is viszont a SpaceX-nek be kell érnie a 20-21 darabszámú indításokkal.

Dark mode powered by Night Eye