Elstartolt a Tiencsou-2 teherszállító a Kínai Űrállomásra

Kapcsolódó

21 hónap után repültek ismét utasok a New Shepard rakétával

Legutóbb 2022 augusztusában hajtott végre a Blue Origin utasokkal...

Földünk az űrből: Új-Zéland

A Kopernikusz-program Sentinel-2 műholdja 2024. május 7-én készítette az...

A nap képe #1473 – PREFIRE misszió

A PREFIRE misszió orrkúpjai, melyek a NASA sarkvidék kutató...

A NASA-val együtt valósulhat meg az európai ExoMars küldetés

A komponenseket, amiket korábban a Roszkoszmosz gyártotta volna, az...

Magyar idő szerint 14:55-kor elindult az új kínai űrállomást kiszolgáló első teherszállító, a Tiencsou-2. A startra egy Long March-7 (CZ-7) rakétával került sor a Vencsang Űrközpontból. A kínai állami televízió (CCTV) megerősítette, hogy az indítás rendben zajlott, és a Tiencsou-2 megfelelő Föld körüli pályára állt. Az automatikus dokkolásra már pár órán belül sor fog kerülni, de a pontos időpont egyelőre nincs megerősítve, egyes hírek szerint 20:45-kor, vagy 21:30-kor, vagy 23:00-kor (mind magyar idő szerint) érkezik meg a teherszállító a Tienhora.

Indul a Tiencsou-2

Eközben arra is fény derült, hogy miért tolták el kétszer is a Tiecsou startját május 19-én és 20-án. Hírek szerint üzemanyagtöltés közben a folyékony oxigén szivárgását jelezte a rendszer, azonban a rakétához érkező szakemberek nem tudták bemérni a szivárgás helyét, de pár nappal később elhárult a probléma.

A teherhajó megérkezése után június 17-én indulhat az új űrállomás első személyzete a Sencsou-12 űrhajóval. Az űrhajósok neveit még nem ismerjük, várhatóan csak pár nappal a start előtt derül fény a személyükre.

A küldetés jelvénye

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye