Elstartolt a Tiencsou-2 teherszállító a Kínai Űrállomásra

Kapcsolódó

A B1060 jelű Falcon-9 is teljesítette 17. repülését

A B1058 után a B1060 jelzéssel ellátott Falcon-9-es is...

A nap képe #1237 – Gateway to Mars

"Gateway to Mars" - azaz S25 és B9 az...

Újabb teszteket hajtott végre a Sierra Space a felfújható moduljával

A Sierra Space szeptember 20-án jelentette be, hogy újabb,...

Frank Rubio a NASA új rekordere

Szeptember 11-e óta új rekorder űrhajósa van Frank Rubio...

Újabb műszaki hiba miatt csúszik az Ariane-6 következő tesztje

A szeptember eleji sikeres hajtóműtesztek után úgy tűnhetett, végre...

Magyar idő szerint 14:55-kor elindult az új kínai űrállomást kiszolgáló első teherszállító, a Tiencsou-2. A startra egy Long March-7 (CZ-7) rakétával került sor a Vencsang Űrközpontból. A kínai állami televízió (CCTV) megerősítette, hogy az indítás rendben zajlott, és a Tiencsou-2 megfelelő Föld körüli pályára állt. Az automatikus dokkolásra már pár órán belül sor fog kerülni, de a pontos időpont egyelőre nincs megerősítve, egyes hírek szerint 20:45-kor, vagy 21:30-kor, vagy 23:00-kor (mind magyar idő szerint) érkezik meg a teherszállító a Tienhora.

Indul a Tiencsou-2

Eközben arra is fény derült, hogy miért tolták el kétszer is a Tiecsou startját május 19-én és 20-án. Hírek szerint üzemanyagtöltés közben a folyékony oxigén szivárgását jelezte a rendszer, azonban a rakétához érkező szakemberek nem tudták bemérni a szivárgás helyét, de pár nappal később elhárult a probléma.

A teherhajó megérkezése után június 17-én indulhat az új űrállomás első személyzete a Sencsou-12 űrhajóval. Az űrhajósok neveit még nem ismerjük, várhatóan csak pár nappal a start előtt derül fény a személyükre.

A küldetés jelvénye

Dark mode powered by Night Eye