Elstartolt szeptember első Falcon-9-ese

Kapcsolódó

Kína 2024-ben felszíni mintákat hoz a Földre a Hold túlsó oldaláról

Kína jövőre elindítja a Csang'e-6 küldetését, hogy először gyűjtsön...

Felszerelték az egyik napelemszárnyat a Hera űrszondára

Még augusztus végén számoltunk be arról, hogy a Hera...

A nap képe #1242 – Artemis-2 személyzeti modul 

Az Artemis-2 misszió személyzeti modulja várakozik a szervizmodullal történő...

Autonóm navigáció egy marsi sziklamezőn

A Perseverance a NASA más marsjárói számára szükséges idő egyharmada alatt navigált át egy nagyjából fél kilométeres sziklamezőn.

A Szojuz MSz-23 személyzetének visszatérése képekben

Gyülekező esőfelhők között hasította át a légkört tegnap kora...

Az éjszaka folyamán, magyar idő szerint 04:21-kor elindult szeptember első Falcon-9 hordozója, ami a Starlink-konstelláció hatodik rétegének bővítésére szállított 22 db v2 Mini szatellitet. A start otthonául a floridai SLC-40 indítóállás szolgált.

A misszió kijelölt rakétája a B1077 volt, melynek jelzése újabb hetessel bővült (B1077.7), mivel a booster számára ez a küldetés jelentette pályafutásának 7. repülését. Az „A Shortfall of Gravitas” drónhajó fedélzetére landoló első fokozat tehát hiba nélkül teljesítette a rá bízott feladatot, csakúgy mint a második fokozat, amely a kijelölt 284 x 294 km-es, 43° hajlásszögű kezdeti pályára állította az űreszközöket.

A számokat tekintve továbbra is a SpaceX uralja a mezőnyt, bár sajnos jelenleg sok kihívója nem akad, aki ilyen mennyiségű, és gyakoriságú indításra lenne képes; 60 misszió csak 2023-ban, összesen pedig 264. Falcon-9-esük 252 repülésen van túl, melyből idén 57-et abszolvált.

Fotó: SpaceX
Dark mode powered by Night Eye