Erre a hétre is jutott egy SpaceX Starlink-indítás a Kennedy Űrközpontból is

Kapcsolódó

Visszatértek a Hold túloldalán gyűjtött kínai minták a Földre

A Csang'e-6 küldetés során először gyűjtöttek és hoztak...

A nap képe #1510 – Vörös lidérc az űrből

Matthew Dominick remek fotókat készít a Nemzetközi Űrállomás fedélzetéről,...

A Starlink-hálózat tizedik rétege után gyorsan bővült a kilencedik is

Mondhatni hamar sor került az újabb Starlink küldetésre, ugyanis...

A nap képe #1509 – Légzsilip teszt

A Langley Kutatóközpont tudósai egy légzsilip modelljén tesztelik, hogy...

Egy rakétacsere után került sor a hét utolsó Starlink indítására

A Starlink 10-2 küldetés másfél hét csúszás után indulhatott...

Kevesebb mint 48 óra alatt 2 újabb sikeres indítás, ez a SpaceX hétvégi mérlege. A péntek esti Starlink 3-2 jelű küldetés után ma délután a 4-25 missziót is végrehajtotta az amerikai magáncég. Ahogy a számok jelzik, ezúttal ismét a negyedik réteg bővül, miután a műholdak elérik a kijelölt üzemelési pályamagasságot.

Az indítás főszereplője a Falcon-9 B1062 rakéta volt, ami nyolcadik útját teljesítette. Rakterében 53 Starlink műholddal hagyta el az LC-39A indítóállást magyar idő szerint 15:38-kor. Minden folyamat tökéletesen lezajlott, és 8 perc 50 másodperccel az indítás után az első fokozat már le is szállt az „A Shortfall of Gravitas” drónhajóra. A műhold-konstelláció legújabb egységei is a megfelelő időben és magasságban váltak le a második fokozatról, amit a SpaceX is hivatalosan megerősített a Twitteren, így ez a küldetés is teljes sikerrel zárult.

Ebben a hónapban összesen 6 indítást hajtott végre a SpaceX, a mai küldetéssel lezárva a rendkívül mozgalmas júliust. A mai starttal már 167 sikeres Falcon-9 felbocsátást és 133 sikeres visszatérést mondhatnak magukénak, illetve zsinórban az 59. hibátlan leszállást produkált egy első fokozat. Ha minden jól megy, a következő SpaceX indítást már mi is élőben követhetjük figyelemmel Floridában!

Fotó: Tom McCool (@Cygnusx112)

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye