Erre a hétre is jutott egy SpaceX Starlink-indítás a Kennedy Űrközpontból is

Kapcsolódó

Legkorábban csak 2024 végén repülhet újra az európai Vega-C rakéta

Tegnap zárult le a június végi földi hajtóműteszt hibájának...

A nap képe #1246 /Apollo és Artemis/ – Űrhajók

Balra az Apollo-6 küldetés űrhajóját készítik fel, hogy a...

A Perseverance ismét megörökített egy porördögöt

A Marson tevékenykedő Perseverance jókor volt jó helyen, hiszen...

Az évtized végéig hosszabbítják meg a New Horizons küldetést

Az Osiris-APEX mellett így egy újabb űrszonda is még...

A nap képe #1245 /Apollo és Artemis/ – A személyzet

A bal oldali felvételen az Apollo-17 űrhajósai; Ronald Evans,...

Kevesebb mint 48 óra alatt 2 újabb sikeres indítás, ez a SpaceX hétvégi mérlege. A péntek esti Starlink 3-2 jelű küldetés után ma délután a 4-25 missziót is végrehajtotta az amerikai magáncég. Ahogy a számok jelzik, ezúttal ismét a negyedik réteg bővül, miután a műholdak elérik a kijelölt üzemelési pályamagasságot.

Az indítás főszereplője a Falcon-9 B1062 rakéta volt, ami nyolcadik útját teljesítette. Rakterében 53 Starlink műholddal hagyta el az LC-39A indítóállást magyar idő szerint 15:38-kor. Minden folyamat tökéletesen lezajlott, és 8 perc 50 másodperccel az indítás után az első fokozat már le is szállt az „A Shortfall of Gravitas” drónhajóra. A műhold-konstelláció legújabb egységei is a megfelelő időben és magasságban váltak le a második fokozatról, amit a SpaceX is hivatalosan megerősített a Twitteren, így ez a küldetés is teljes sikerrel zárult.

Ebben a hónapban összesen 6 indítást hajtott végre a SpaceX, a mai küldetéssel lezárva a rendkívül mozgalmas júliust. A mai starttal már 167 sikeres Falcon-9 felbocsátást és 133 sikeres visszatérést mondhatnak magukénak, illetve zsinórban az 59. hibátlan leszállást produkált egy első fokozat. Ha minden jól megy, a következő SpaceX indítást már mi is élőben követhetjük figyelemmel Floridában!

Fotó: Tom McCool (@Cygnusx112)

Dark mode powered by Night Eye