Erre a hétre is jutott egy SpaceX Starlink-indítás a Kennedy Űrközpontból is

Kapcsolódó

A Nova-C leszállt! Ismét egy amerikai űreszköz a Holdon, 1972 óta először

Múlt éjjel sikeresen landolt a Holdon az Intuitive Machines...

A nap képe #1387 – Neptune – Excelsior

A Space Perspective tesztkapszulája, melyet Neptune - Excelsior névre...

Sajtóközlemény: A 4iG csoport önálló vállalatba szervezi űr- és technológiai portfólióját

A bejegyzés alatt álló 4iG Space and Technology Zrt. az alapítást követően 45 százalékos tulajdont szerez a REMRED Technológiai és Fejlesztő Zrt.-ben A...

Hírösszefoglaló az elmúlt napok történéseiből

Meglepően sok esemény történt vagy érkezett hír tervekről a...

A nap képe #1386 – Enterprise & Discovery

Az Enterprise és a Discovery űrsikló szemtől szemben. A...

Kevesebb mint 48 óra alatt 2 újabb sikeres indítás, ez a SpaceX hétvégi mérlege. A péntek esti Starlink 3-2 jelű küldetés után ma délután a 4-25 missziót is végrehajtotta az amerikai magáncég. Ahogy a számok jelzik, ezúttal ismét a negyedik réteg bővül, miután a műholdak elérik a kijelölt üzemelési pályamagasságot.

Az indítás főszereplője a Falcon-9 B1062 rakéta volt, ami nyolcadik útját teljesítette. Rakterében 53 Starlink műholddal hagyta el az LC-39A indítóállást magyar idő szerint 15:38-kor. Minden folyamat tökéletesen lezajlott, és 8 perc 50 másodperccel az indítás után az első fokozat már le is szállt az „A Shortfall of Gravitas” drónhajóra. A műhold-konstelláció legújabb egységei is a megfelelő időben és magasságban váltak le a második fokozatról, amit a SpaceX is hivatalosan megerősített a Twitteren, így ez a küldetés is teljes sikerrel zárult.

Ebben a hónapban összesen 6 indítást hajtott végre a SpaceX, a mai küldetéssel lezárva a rendkívül mozgalmas júliust. A mai starttal már 167 sikeres Falcon-9 felbocsátást és 133 sikeres visszatérést mondhatnak magukénak, illetve zsinórban az 59. hibátlan leszállást produkált egy első fokozat. Ha minden jól megy, a következő SpaceX indítást már mi is élőben követhetjük figyelemmel Floridában!

Fotó: Tom McCool (@Cygnusx112)

Dark mode powered by Night Eye