Ezúttal minden rendben ment a GSLV Mk II-es verziójának indításakor

Kapcsolódó

Ismét tudományos adatok érkeznek a Voyager-1 szondától

Újabb jó hírek érkeztek az 1977-ben indított Voyager-1 szondával...

Háromból három: a Falcon-9-es továbbra is csúcsra járatva

A héten már zsinórban harmadik alkalommal emelkedett el egy...

A nap képe #1478 – Buran/MiG-25

A Buran űrrepülőgép egy MiG-25-ös vadászrepülőgép társaságában.

Két frissen végzett űrhajóst nevezett ki az ESA a Nemzetközi Űrállomás féléves küldetéseire

A francia és belga asztronauta kiválasztását tegnap jelentette be...

Ismét 23 Starlink műhold állt Föld körüli pályára

A SpaceX a héten két házon belüli küldetést tervez...

Ugyan 2021 augusztusában nem ment minden simán a hordozó misszióján, ezúttal nem ütötte fel fejét semmiféle probléma sem a start, sem a további műveletek során.

Az ISRO nehézrakétája a Satish Dhawan Űrközpont 2. számú indítóállásáról kezdte meg útját, magyar idő szerint 07:12-kor. Másfél tonnás hasznos terhével, név szerint az NVS-01 műholddal együtt gond nélkül abszolválta a küldetés minden fázisát, melynek alkalmával az előző repülése során gondot okozó harmadik fokozat hajtóműve is hibátlanul beindult. A rakéta tehát ezúttal jól vizsgázott, és megfelelő geotranszfer pályára juttatta a navigációs helyzetmeghatározást szolgáltató konstelláció műholdját, ami ezt követően önerőből halad tovább a végső (geostacionárius) keringési pályájára.

Jöjjenek a számok: a küldetéssel teljesült az Indiai Űrkutatási Szervezet idei 4., összességében 88. missziója. A GSLV Mk I & II rakéta idei 1., összességében 15. repülése, ami globális szinten a nyolcvanadik indítást jelentette. Az Mk II variáns repülésére egész sokat kell innentől várnunk, hiszen a tervek szerint csak valamikor 2024 januárjában hajt majd végre megbízatást.

Forrás: ISRO
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye