Felkerült az Ariane-5 orrkúpjának díszítése

Kapcsolódó

Titokzatos kínai műholddal indult az idei első Hosszú Menetelés-5 rakéta

Ma délután magyar idő szerint 12:30-kor Kína is újabb...

A B1061-es Falcon-9 következő repülése már a huszadik lesz

A cím természetesen optimistán tekint a jövőre, mely akár...

A Nova-C leszállt! Ismét egy amerikai űreszköz a Holdon, 1972 óta először

Múlt éjjel sikeresen landolt a Holdon az Intuitive Machines...

A nap képe #1387 – Neptune – Excelsior

A Space Perspective tesztkapszulája, melyet Neptune - Excelsior névre...

Sajtóközlemény: A 4iG csoport önálló vállalatba szervezi űr- és technológiai portfólióját

A bejegyzés alatt álló 4iG Space and Technology Zrt. az alapítást követően 45 százalékos tulajdont szerez a REMRED Technológiai és Fejlesztő Zrt.-ben A...

Hamarosan megkezdi útját a JUICE űrszonda, melynek előkészületei már gőzerővel zajlanak. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy felkerült az Ariane-5 rakéta orrkúpjának díszítőeleme is, ami nem más, mint egy kisgyerek által készített műalkotás.

A két évvel ezelőtt meghirdetett pályázatra több mint 2600 festmény érkezett, melyek közül a 9 éves Yaryna műve került kiválasztásra, és amit a múlt héten ragasztottak fel a hordozó áramvonalazó kúpjára. Így tehát a győztes alkotás mostantól a misszió logója is egyben.

Manuela Baroni, a Juice mérnöke ezzel kapcsolatban kifejtette, miért éppen ezt a festményt választották: „Olyan aranyos, vidám és őszinte. Tartalmazza a küldetés fő elemeit; a Jupitert, a jeges holdakat és magát a Juice űrszondát is. Különösen tetszik, hogy a Föld is szerepel rajta, kiemelvén azt a hatalmas erőfeszítést, amit mindannyian belefektetünk. Továbbá azért is választottuk, mert a tiszta vonalak és színek jól mutatnak majd a rakéta tetején. Most már látjuk, hogy egyértelműen ez volt a megfelelő választás.”

Forrás: ESA
Forrás: ESA
Dark mode powered by Night Eye