Felkerült az Ariane-5 orrkúpjának díszítése

Kapcsolódó

Már 2030 előtt leszállhat az első kínai űrhajós a Hold felszínére

A kínai személyzettel végrehajtott küldetésekért felelős hivatal az eddiginél...

A nap képe #1122 – Ax-2 hazatérés

Az Ax-2 misszió kiemelés előtt álló Freedom névre hallgató...

Az első élő közvetítés a Marsról

Az ESA június 2-án, pénteken egy órán át élő...

Új holdjáró fejlesztésére írt ki pályázatot a NASA

Az új járművet a 2029-re kitűzött Artemis-5 küldetéstől alkalmaznák,...

Spanyolország az Artemis Egyezmény 25. aláírója

A madridi Moncloa-palota adott otthont az Artemis Egyezmény 25....

Hamarosan megkezdi útját a JUICE űrszonda, melynek előkészületei már gőzerővel zajlanak. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy felkerült az Ariane-5 rakéta orrkúpjának díszítőeleme is, ami nem más, mint egy kisgyerek által készített műalkotás.

A két évvel ezelőtt meghirdetett pályázatra több mint 2600 festmény érkezett, melyek közül a 9 éves Yaryna műve került kiválasztásra, és amit a múlt héten ragasztottak fel a hordozó áramvonalazó kúpjára. Így tehát a győztes alkotás mostantól a misszió logója is egyben.

Manuela Baroni, a Juice mérnöke ezzel kapcsolatban kifejtette, miért éppen ezt a festményt választották: „Olyan aranyos, vidám és őszinte. Tartalmazza a küldetés fő elemeit; a Jupitert, a jeges holdakat és magát a Juice űrszondát is. Különösen tetszik, hogy a Föld is szerepel rajta, kiemelvén azt a hatalmas erőfeszítést, amit mindannyian belefektetünk. Továbbá azért is választottuk, mert a tiszta vonalak és színek jól mutatnak majd a rakéta tetején. Most már látjuk, hogy egyértelműen ez volt a megfelelő választás.”

Forrás: ESA
Forrás: ESA
Dark mode powered by Night Eye