Felszerelték az egyik napelemszárnyat a Hera űrszondára

Kapcsolódó

A nap képe #1476 – Gibraltári-szoros

A Gibraltári-szoros, melyet a Nemzetközi Űrállomás fedélzetéről örökítettek meg...

Július első két hetére szűkítette az ESA az Ariane-6 debütálásának időpontját

Jól halad az első repülésre szánt rakéta felkészítése, de...

A négyes szám jegyében zajlanak ezen a héten a kínai indítások

Ezúttal egy Kuajcsou-11 állított pályára négy műholdat, csakúgy, mint...

A nap képe #1475 – Perseverance és a Jezero-kráter

A Perseverance marsjáró, és a poros Jezero-kráter.

Négy darab Peking-3C földmegfigyelő műholdat állított pályára Kína

Az indítást a 90. repülését teljesítő Hosszú Menetelés-2D rakétatípussal...

Még augusztus végén számoltunk be arról, hogy a Hera űrszonda két fő elemét összeillesztették, most pedig újabb műveletet végeztek el a szakemberek. Az ESA hollandiai ESTEC tesztközpontjában ugyanis felszerelésre került a Hera egyik, három panelből álló napelemszárnya, amit az olaszországi Leonardo és a svájci Beyond Gravity biztosított.

Az 5 méteres szárnyat egy ellenőrzés, az ún. cold deployment check lebonyolítására kapta meg az űrszonda, mely tulajdonképpen egy teljes kibontási folyamat, ám ennek során még csak kézzel történt az említett művelet. Mivel a napelemszárnyakat úgy tervezték, hogy súlytalanságban is működjenek, a teszt során egy keret támasztotta meg a szerkezetet.

Forrás: ESA

A Hera jelenlegi tesztkampányának vége felé ezt a kihajtást meg fogják ismételni a mérnökök, viszont akkor már a hot deployment check részeként, amikor is a nyitást a szonda irányítja és hajtja majd végre.

Mint ahogyan azt a fentebbi képen láthatjuk, az űreszköz szemközti oldala nyitva volt a telepítési fázis alatt, mivel a szakemberek még mindig a belsejében található érzékelőkön dolgoztak. Azóta a szondát lezárták, valamint felszerelték az antennákat is, így a mechanikai tesztek folytatódhatnak.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye