Ferenc pápa üzenete is az űrbe repül a Falcon-9 segítségével

Kapcsolódó

A nap képe #1446 – Armstrong felkészülése

Neil Armstrong szimulációs gyakorlaton vesz részt 1969. április 18-án.

5 évesek lettünk!

2019. április 20-án írtuk első cikkünket az akkor még...

Hétzáró indítás a Hszicsang Űrközpontból

Kína keretbe zárta a hetet, hiszen hétfőn, valamint vasárnap,...

A Vatikán az Olasz Űrügynökséggel együttműködve Föld körüli pályára küldi Ferenc pápa béke- és reményüzenetét. A Spei Satelles, vagyis a „A remény őrzője” névre hallgató műhold a Falcon-9 rakterében kap majd helyet. A tervek szerint 2023. június 10-én induló rakéta a Transporter-8 küldetés keretén belül juttatja majd a világűrbe a 3U méretű CubeSat-ot, mely a pápa 2020. március 27-i Statio Orbis című beszédének felvételét rejti magában.

A képeket és szavakat tartalmazó nanokönyvet a Torinói Műszaki Egyetem készítette, ami körülbelül akkora, mint egy tollhegy. Bárki, akinek van egy UHF-sávú amatőr rádiója, a 437,5 MHz-es frekvencián befoghatja a műholdról sugárzott adást, ezáltal meghallgathat részleteket a pápa könyvéből. A szatellit előreláthatólag 12 évig is pályán maradhat, de a benne található akkumulátor korlátai miatt maximum egy évig fog ténylegesen működni.

A www.speisatelles.org weboldalon továbbá nyomon követhető  a misszió előrehaladása, valamint a látogatók beírhatják a nevüket is a SpeiSat fedélzetén elhelyezett memóriachipbe.

Forrás: Speisatelles
Forrás: Speisatelles
Dark mode powered by Night Eye