Firefly Alpha: Sikertelen első repülés

Kapcsolódó

Kettős elrepülésre készül a JUICE űrszonda

Az Európai Űrügynökség űrszondája egy 2023. november 17-én abszolvált...

A Maxar következő generációs műholdjainak felvételei magasra tették a mércét

A Maxar Intelligence legújabb, nagy felbontású, képalkotó műholdakból álló...

A nap képe #1536 – Hőpajzs tisztítás

A Mercury űrhajón használandó hőpajzs tisztítása. A felvétel 1963-ban...

55 éve lépett először ember a Hold felszínére

1969. július 20. minden szempontból történelmi nap az egész...

Sikertelenül végződött a Firefly Aerospace történetének első rakétaindítása ma hajnalban. A cég közleménye szerint emelkedés során egy hiba lépett fel az első fokozatban, ami a rakéta elvesztéséhez vezetett, nem sokkal azelőtt, hogy leálltak volna az első fokozat hajtóművei. Az indításra a kaliforniai Vandenberg Űrhaderőbázis SLC-2W startállásáról került sor. A cég rakétájáról, az Alpháról itt írtunk bővebben.

Frissítés (09.06)

A Firefly közzétett egy videót az indításról, és megerősítették, hogy az egyik hajtómű leállása okozta a sikertelen indítást. A 2-es hajtóművet hajtóanyaggal ellátó vezeték szelepe 15 másodperccel a start után egyszerűen bezárult, így a hajtómű is leállt, aminek az okát vizsgálják.

Frissítés (09.04):

Hivatalosan megerősítést nyert, hogy a küldetésmegszakító rendszer működése manuális volt, és az Űrhaderő Delta 30 egysége hajtotta végre az irányított robbantást. Továbbá azt is kijelentették, hogy személyi sérülés és kár sem keletkezett mások tulajdonában.

Az FAA (Szövetségi Légügyi Hivatal) is vizsgálatot indított, aminek leteltéig a Firefly nem indíthat rakétát.

Scott Manley elemzéséből és később közzétett videójából kiderült, az Alpha egyik hajtóműve leállt nagyjából 15 másodperccel az indítás után – de ez még nem hivatalos információ.

A rakéta emelkedés közben. Fotó: Jack Beyer/NASASpaceflight

A startot az indítási ablak első napján, a második próbálkozásra sikerült megvalósítani, magyar idő szerint 3:59-kor. Max-Q-ig (amikor a legnagyobb aerodinamikai terhelés éri a rakétát) látszólag minden a terv szerint haladt, ám utána a hangsebességet már a tervezettnél jóval később érte el – valószínűleg az egyik hajtómű meghibásodása miatt. A T+2:28-kor fellépő hiba okáról még nem közöltek pontos információt, de amint lesz róla hivatalos hír, mi is közzétesszük majd. Jack Beyer videójából úgy tűnik, hogy az egyik hajtómű felrobbanása okozta a problémát, ami miatt a rakéta pörgésbe kezdett. Ezek után a küldetésmegszakító rendszer automatikusan működésbe lépett, és megsemmisítette a kontrollálatlanul haladó hordozót.

Tom Markusic, a Firefly vezérigazgatója az indítás előtt elmondta, hogy mivel ez egy tesztrepülés, már az adatszerzést is sikernek könyvelnék el. Maga az indítás összességében sikertelen volt, de mivel egy új cég, új orbitális rakétájáról van szó, a sikeres elindulást és emelkedést is sikernek tekinthetjük. A beérkező adatok segítségével kiküszöbölhetik ezt a hibát a későbbi küldetéseken. Ezen kívül a rakéta a szerkezeti szilárdságát is kiválóan bizonyította a fentebb említett videóban látható kipörgés során.

Aki lemaradt róla, az indítás hivatalos élő közvetítését itt lehet visszanézni, a küldetésről szóló részletes előzetesünket pedig itt olvashatjátok.

A robbanás pillanata. Fotó: Glenn Beltz

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye