Föld körüli pályára állt az utolsó Intelsat Galaxy műhold is

Kapcsolódó

Visszatértek a Hold túloldalán gyűjtött kínai minták a Földre

A Csang'e-6 küldetés során először gyűjtöttek és hoztak...

A nap képe #1510 – Vörös lidérc az űrből

Matthew Dominick remek fotókat készít a Nemzetközi Űrállomás fedélzetéről,...

A Starlink-hálózat tizedik rétege után gyorsan bővült a kilencedik is

Mondhatni hamar sor került az újabb Starlink küldetésre, ugyanis...

A nap képe #1509 – Légzsilip teszt

A Langley Kutatóközpont tudósai egy légzsilip modelljén tesztelik, hogy...

Egy rakétacsere után került sor a hét utolsó Starlink indítására

A Starlink 10-2 küldetés másfél hét csúszás után indulhatott...

Ma reggel ismét egy kereskedelmi megbízás keretében indult el a SpaceX Falcon-9 rakétája, ami a Galaxy-37 jelű távközlési műholddal kezdte meg útját magyar idő szerint 7:00-kor a Cape Canaveral Űrhaderőbázis SLC-40 indítóállásáról. A hatodik útjára induló B1077 jelű rakéta 3,5 tonnás rakományával könnyedén jutott túl az emelkedés első fázisán, majd a fokozatszétválást követően sem lépett fel műszaki probléma egyik fokozatnál sem. Az első fokozat gond nélkül tért vissza és szállt le a Floridától 663 km-re várakozó Just Read The Instructions drónhajóra, míg a második fokozat folytatva az emelkedést és gyorsítást, megfelelő parkolópályára ért nagyjából 8,5 perccel az indítás után.

Ahogy minden esetben, most is a hasznos teher leválása jelentette a küldetés sikerét a SpaceX számára, ami 7:33-kor történt meg. A Galaxy-37 műholdra vár a további feladat, hogy a jelenlegi geotranszfer pályáról geoszinkron pályára álljon, tehát az elliptikus pályát „kiegyenlítse” kör alakúra. Ha sikerül a végleges pályára állás, hét tagúra bővül az Intelsat továbbfejlesztett műhold-konstellációja, mely 15 évig fog műsorszóró szolgáltatást nyújtani Észak-Amerika számára.

Forrás: SpaceX
Forrás: Gavin R.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye