Földünk az űrből: A 45-ös Dűne

Kapcsolódó

Újabb sikeres hajtóműteszt a Stoke Space neve mellett

Ismét fontos mérföldkövet ért el a Stoke Space, ugyanis...

A nap képe #1498 – Az ISS csapat

A Nemzetközi Űrállomás 9 tagú csapata, köztük a nemrégiben...

19-re húzott lapot a Virgin Galactic jelenlegi járművük nyugdíjazásával

Mindössze 7 darab üzemszerű repülés után fejezi be pályafutását...

Űrtávcsövet szállít az RS1 rakéta

A virginiai székhellyel rendelkező Scout Space június 10-én jelentette...

A koreai Kompsat-2 műhold készítette az alábbi felvételt a Namib-sivatag homoktengereiről 2012. január 7-én. A Namib a Föld legősibb sivataga, amely több mint 2000 km hosszan húzódik Afrika délnyugati partvidéke mentén Angolától, Namíbián keresztül egészen Dél-Afrikáig. A sivatagot elsősorban homokdűnék uralják, melyek magassága akár meghaladhatja a 300 métert is.

A képen látható kék-fehér terület a Tsauchab száraz folyómedre, mely csak azt követően lát vizet, ha a déli Naukluft-hegységben található forrásánál elered az eső, ami azon a területen elég ritka. A folyó fő útvonalának közelében fekete növényzeti foltok láthatóak, a só lerakódások pedig élénk fehér színnel jelennek meg.

A folyó völgyén keresztül egy út köti össze Sossusvlei és Sesriem településeket. Az út 45. kilométerénél, amely a kép alsó-középső részén látható, egy fehér ösvény ágazik el, ami egy kör alakú parkolóban végződik a dűne tövében. Itt található a címben említett ún. 45-ös Dűne, ami kb. 170 magas.

Forrás: ESA

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye