Földünk az űrből: A Pó folyó

Kapcsolódó

Nagyjából 5 tonnás műholddal indult útjára a Falcon-9-es

A házon belüli Starlink missziókat picit megfűszerezve ezúttal a...

A nap képe #1506 – Mawrth Vallis régió

A Mars Mawrth Vallis régiójáról készült felvétel, melyet a...

Ötvenedik küldetését teljesítette ma a Rocket Lab

Az Electron hordozó egy 25 tagú műhold-konstelláció első 5...

A nap képe #1505 – Dragon a Starliner ablakából

A Crew-8 küldetés Dragon űrhajója, melyet Matthew Dominick fotózott...

A képen a Pó folyó látható, amely 650 km hosszan folyik nyugatról keletre, Észak-Olaszországban, ezzel elnyerve az ország leghosszabb, egyben legjelentősebb folyója címet. A felvétel a japán ALOS műhold képeinek összeállításából született, melyeket 2009. szeptember 24-én, 2010. május 12-én és 2010. június 27-én készítettek.

A termékeny talajok miatt a Pó-síkság egyik fő területe a mezőgazdaság. A szántóföldek által uralt táj remekül felismerhető az alábbi felvételen. A gabonafélék, a rizs, és a különféle zöldségek gyakori termékek ezen a területen.

Ahogy a folyó közeledik az Adriai-tengerhez, széles deltát hoz létre több száz kis csatornával. A delta legfrissebb része a 17. század elején keletkezett, amikor Velence északról délre terelte a csatornát Porto Viro településnél. A képen ez a jobb felső sarokban, a fehér pontok halmazánál látható. Erre azért volt szükség, hogy megállítsák a folyó vándorlását a Velencei-lagúna felé.

A folyó egyik fő ága a „Po di Goro”, ami a kép közepén látható, és a jobb alsó sarok felé kígyózik. Ehhez a sarokhoz érve található egy világosabb színű rész, ami természetvédelmi terület.

Forrás: ESA

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye