Földünk az űrből: A Pó folyó

Kapcsolódó

SpaceX | Transport & Tracking Layer (Tranche 0, Flight 1) küldetésprofil

A SpaceX kilencedik márciusi küldetése az Egyesült Államok Védelmi...

Továbbra is problémákkal küzd a Lunar Flashlight műhold

Egy hónapja maradt a NASA-nak és a JPL-nek, hogy...

A nap képe #1059 – A HAKUTO-R misszió felvétele a Holdról

A múlt héten sikeresen Hold körüli pályára álló HAKUTO-R...

Személyi változás a NASA egyik igazgatóságának élén

Kathie Lueders 31 év után befejezi karrierjét az űrhivatalnál. Újabb...

Ferenc pápa üzenete is az űrbe repül a Falcon-9 segítségével

A Vatikán az Olasz Űrügynökséggel együttműködve Föld körüli pályára...

A képen a Pó folyó látható, amely 650 km hosszan folyik nyugatról keletre, Észak-Olaszországban, ezzel elnyerve az ország leghosszabb, egyben legjelentősebb folyója címet. A felvétel a japán ALOS műhold képeinek összeállításából született, melyeket 2009. szeptember 24-én, 2010. május 12-én és 2010. június 27-én készítettek.

A termékeny talajok miatt a Pó-síkság egyik fő területe a mezőgazdaság. A szántóföldek által uralt táj remekül felismerhető az alábbi felvételen. A gabonafélék, a rizs, és a különféle zöldségek gyakori termékek ezen a területen.

Ahogy a folyó közeledik az Adriai-tengerhez, széles deltát hoz létre több száz kis csatornával. A delta legfrissebb része a 17. század elején keletkezett, amikor Velence északról délre terelte a csatornát Porto Viro településnél. A képen ez a jobb felső sarokban, a fehér pontok halmazánál látható. Erre azért volt szükség, hogy megállítsák a folyó vándorlását a Velencei-lagúna felé.

A folyó egyik fő ága a „Po di Goro”, ami a kép közepén látható, és a jobb alsó sarok felé kígyózik. Ehhez a sarokhoz érve található egy világosabb színű rész, ami természetvédelmi terület.

Forrás: ESA

Dark mode powered by Night Eye