Földünk az űrből: A sivatag megművelése

Kapcsolódó

55 éve lépett először ember a Hold felszínére

1969. július 20. minden szempontból történelmi nap az egész...

A nap képe #1535 – Két rakéta egy képen

Előtérben a Kennedy Űrközpont 39A indítóállásán várakozó SA-500F jelű...

A Polaris Dawn misszió tagjai vákuumban is tesztelték űrruhájukat

A Polaris Dawn személyzete első alkalommal tesztelte vákuumkörnyezetben azt...

11 hónap után újra bővült a kínai Kaofen földmegfigyelő műholdhálózat

Az egy darab szatellitet az idei első Hosszú Menetelés-4B...

A Sentinel-2 küldetés felvételén a tunéziai határtól mintegy 80 km-re nyugatra fekvő El Oued látható. A hamis színes képet közeli infravörös tartományban dolgozták fel, hogy a növényzet vörös színnel, az öntözött növényzet élénkvörössel, az öntözetlen területek pedig sötétebb vörös árnyalatokkal jelenjenek meg.

Forrás: ESA

A felvétel közepén sötét, hosszúkás területként látható El Oued városa, mely egy oázis körül fekszik a Szahara északi részén. A képen látható mezőgazdasági területek többsége kör alakú, ami azt jelzi, hogy központi öntözőrendszereket használnak. A berendezéseket egy-egy fúrt kút látja el vízzel, melyek a körülbelül 100 méter átmérőjű, kör alakú területek közepén helyezkednek el. A fő termények közé tartozik a burgonya, a hagyma és a paradicsom.

A datolyapálmák szintén nagyon fontosak a helyi gazdaság számára. Ezeket jellemzően hagyományos módszerekkel termesztik a homokban lévő szabálytalan, tölcsér alakú mezőkben. Nem igényelnek gyakori öntözést, és a képen mindenütt sötét színekben láthatók.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye