Földünk az űrből: Dubaj

Kapcsolódó

Official: Hungary’s astronaut will fly on Axiom-4 mission

Research astronaut Tibor Kapu will fly to the International...

Hamarosan sor kerül az első rakétaindításra a skóciai Saxavord Űrközpontból

A Rocket Factory Augsburg német magáncég fogja felavatni az...

A nap képe #1540 – Shoemaker-Levy 9 üstökös

Kompozit kép a Jupiterről és a Shoemaker-Levy 9 üstökösről,...

Brit űrhajóssal bővült az Axiom Space csapata

Az Axiom Space egy rövid közleményben számolt be arról...

Földi hajtóműteszt közben semmisült meg az ABL Systems rakétája

A baleset az RS1 második tesztrepülésére való felkészítés során...

2024 elején, egészen pontosan január 23-án örökítette meg a Sentinel-2 műhold az alábbi hamis színes felvételt, melyen Dubaj, az Egyesült Arab Emírségeket alkotó hét emírség egyike látható. A leggyorsabban növekvő városként azonosított turisztikai célpont a Perzsa-öböltől délkeletre, az Arab-sivatagban fekszik.

Forrás: ESA

A képen remekül kivehetők a part menti mesterséges szigetek; legikonikusabbként a kettő pálma alakú. A nagyobbik, a Palm Jebel Ali (Dzsebel Ali Pálma), valamint a nagyjából 15 km-re keletre fekvő Palm Jumeirah (Dzsumeira Pálma). Innen északabbra figyelhető meg a World Islands (Világ-szigetek), a világ kontinenseit ábrázoló, 300 szigetből álló csoport. A Palm Jebel Ali melletti villa alakú építmény pedig a Jebel Ali (Dzsebel Ali) nevet viselő kereskedelmi kikötő.

A mélyebb vízfelületek sötétkék, a tavak és lagúnák világoskék színnel jelennek meg. A vörös színű növényzettel borított területek főként golfpályákat, kerteket, parkokat és mezőgazdasági területeket jelölnek. A homokdűnék sárga árnyalatban, a zordabb terep és a hegyvidék pedig barna színben tárul elénk.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye