Földünk az űrből: Dubaj

Kapcsolódó

Ismét értékelhető adatokat küldött haza a Voyager-1

5 hónap után először sikerült megfelelő adattovábbítást végrehajtani az...

A nap képe #1447 – Apollo-13 visszatérés

Az Apollo-13 űrhajósainak visszatérését ünnepelve. Balról jobbra: Gerald D....

Szakmai úton vettek részt az USA-ban a HUNOR-Program űrhajósjelöltjei

A látogatás célja volt, hogy első kézből kapjanak szakmai...

Csütörtökön űrsétán vesznek részt a Nemzetközi Űrállomás kozmonautái

Április 25-én sor kerülhet az idei év első űrsétájára,...

2024 elején, egészen pontosan január 23-án örökítette meg a Sentinel-2 műhold az alábbi hamis színes felvételt, melyen Dubaj, az Egyesült Arab Emírségeket alkotó hét emírség egyike látható. A leggyorsabban növekvő városként azonosított turisztikai célpont a Perzsa-öböltől délkeletre, az Arab-sivatagban fekszik.

Forrás: ESA

A képen remekül kivehetők a part menti mesterséges szigetek; legikonikusabbként a kettő pálma alakú. A nagyobbik, a Palm Jebel Ali (Dzsebel Ali Pálma), valamint a nagyjából 15 km-re keletre fekvő Palm Jumeirah (Dzsumeira Pálma). Innen északabbra figyelhető meg a World Islands (Világ-szigetek), a világ kontinenseit ábrázoló, 300 szigetből álló csoport. A Palm Jebel Ali melletti villa alakú építmény pedig a Jebel Ali (Dzsebel Ali) nevet viselő kereskedelmi kikötő.

A mélyebb vízfelületek sötétkék, a tavak és lagúnák világoskék színnel jelennek meg. A vörös színű növényzettel borított területek főként golfpályákat, kerteket, parkokat és mezőgazdasági területeket jelölnek. A homokdűnék sárga árnyalatban, a zordabb terep és a hegyvidék pedig barna színben tárul elénk.

Dark mode powered by Night Eye