Földünk az űrből: Santiago, Chile

Kapcsolódó

Újabb sikeres hajtóműteszt a Stoke Space neve mellett

Ismét fontos mérföldkövet ért el a Stoke Space, ugyanis...

A nap képe #1498 – Az ISS csapat

A Nemzetközi Űrállomás 9 tagú csapata, köztük a nemrégiben...

19-re húzott lapot a Virgin Galactic jelenlegi járművük nyugdíjazásával

Mindössze 7 darab üzemszerű repülés után fejezi be pályafutását...

Űrtávcsövet szállít az RS1 rakéta

A virginiai székhellyel rendelkező Scout Space június 10-én jelentette...

A Sentinel-2 felvételén Santiago látható, mely Chile fő, egyben legnagyobb városa is. Santiago a legsűrűbben lakott régió (Santiago Metropolitan Region) közepén fekszik, ahol mintegy nyolcmillióan élnek, és több mint 600 négyzetkilométeren terül el.

Forrás: ESA

Santiago időjárása a mediterrán éghajlatra hasonlít, száraz és meleg nyarakkal, valamint hűvös, páradús telekkel. A város az ország középső részén fekvő völgyben található, mintegy 80 km-re a Csendes-óceántól nyugatra, keleten pedig Argentínával határos. Utóbbi aprócska része megfigyelhető a kép jobb felső sarkában, ahol az Andok hegygerince elválasztja a két országot.

A várostól délre a hegyekből érkezik a Maipo folyó, mely a régió öntöző- és ivóvízforrása, egyik mellékfolyója pedig a Mapocho, ami átszeli a települést. A kép tetején felfedezhető a Los Bronces rézbánya, amely Chile egyik legnagyobb rézkészletét képviseli, valamint itt található a Las Tórtolas mesterséges tó is, amit a rézérc feldolgozására használnak.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye