Földünk az űrből: Svéd táj

Kapcsolódó

21 hónap után repültek ismét utasok a New Shepard rakétával

Legutóbb 2022 augusztusában hajtott végre a Blue Origin utasokkal...

Földünk az űrből: Új-Zéland

A Kopernikusz-program Sentinel-2 műholdja 2024. május 7-én készítette az...

A nap képe #1473 – PREFIRE misszió

A PREFIRE misszió orrkúpjai, melyek a NASA sarkvidék kutató...

A NASA-val együtt valósulhat meg az európai ExoMars küldetés

A komponenseket, amiket korábban a Roszkoszmosz gyártotta volna, az...

A svédországi Lund és Malmö városokat körülvevő mezőgazdasági területeket figyelhetjük meg az alábbi felvételen, amit a Sentinel-2 missziónak köszönhetünk. Utóbbiak, illetve a vidék a zöld árnyalataiban jelennek meg, de a repceföldek is könnyen észrevehetőek. melyek élénksárga színben pompáznak.

Forrás: ESA

Az utak és az épületek tetejéről származó vörös tónusok a városi központokat ábrázolják. Lund a kép közepén látható, míg a szomszédos Malmö városa a tengerparton, délnyugatra található. Malmöből az Öresund-szoroson átívelő Öresund-híd köti össze Svédországot Dániával. Utóbbi csak részben figyelhető meg a kép bal alsó sarkában, mely 3 szakaszból áll; a hídból, a Peberholm mesterséges szigetből (mindkettő látható a képen) és egy víz alatti alagútból. Peberholmtól északra fekszik a dán Saltholm-sziget („Só-sziget”), ami néhány kilométerre keletre van a dán Amager-szigettől, ahol jól kivehető a koppenhágai repülőtér.

A Sentinel-2 nagy felbontású képalkotójának köszönhetően számos hajó is felfedezhető az Öresund-szorosban, valamint egy szélerőműpark a kép alján. A tengerszoros mélyebb vizei sötétkék, míg a sekélyebb vizek a zöld világosabb árnyalataiban jelennek meg.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye