Földünk az űrből: Svéd táj

Kapcsolódó

Egyre közelebb az 50. repüléséhez az Ingenuity

Az Ingenuity ismét egy sikeres repülésen van túl,  mely...

Újabb sikeres indítás a kínai Kuajcsou-1A rakéta neve mellett

Tavaly december óta először hajtottak végre ismét küldetést a...

Brit kommunikációs és navigációs szolgáltatások a Holdon

Az új finanszírozás az ESA Moonlight programjának a része, melynek célja, hogy 2028-tól új műholdkonstellációt állítsanak Hold körüli pályára.

Hold körüli pályán a HAKUTO-R

Nem régiben számoltunk be az első ispace küldetés fejleményeiről, ...

A nap képe #1052 – Irizáló felhők a Marson

A Curiosity marsjáró 2023. január 27-én napnyugta után rögzítette...

A svédországi Lund és Malmö városokat körülvevő mezőgazdasági területeket figyelhetjük meg az alábbi felvételen, amit a Sentinel-2 missziónak köszönhetünk. Utóbbiak, illetve a vidék a zöld árnyalataiban jelennek meg, de a repceföldek is könnyen észrevehetőek. melyek élénksárga színben pompáznak.

Forrás: ESA

Az utak és az épületek tetejéről származó vörös tónusok a városi központokat ábrázolják. Lund a kép közepén látható, míg a szomszédos Malmö városa a tengerparton, délnyugatra található. Malmöből az Öresund-szoroson átívelő Öresund-híd köti össze Svédországot Dániával. Utóbbi csak részben figyelhető meg a kép bal alsó sarkában, mely 3 szakaszból áll; a hídból, a Peberholm mesterséges szigetből (mindkettő látható a képen) és egy víz alatti alagútból. Peberholmtól északra fekszik a dán Saltholm-sziget („Só-sziget”), ami néhány kilométerre keletre van a dán Amager-szigettől, ahol jól kivehető a koppenhágai repülőtér.

A Sentinel-2 nagy felbontású képalkotójának köszönhetően számos hajó is felfedezhető az Öresund-szorosban, valamint egy szélerőműpark a kép alján. A tengerszoros mélyebb vizei sötétkék, míg a sekélyebb vizek a zöld világosabb árnyalataiban jelennek meg.

Dark mode powered by Night Eye