Földünk az űrből: Új-Zéland

Kapcsolódó

Egy ötödik héliumszivárgást is felfedeztek a Starliner űrhajón

A jelenleg a Nemzetközi Űrállomáshoz csatlakozó űrhajó meghajtási rendszeréből...

Újabb sikeres hajtóműteszt a Stoke Space neve mellett

Ismét fontos mérföldkövet ért el a Stoke Space, ugyanis...

A nap képe #1498 – Az ISS csapat

A Nemzetközi Űrállomás 9 tagú csapata, köztük a nemrégiben...

19-re húzott lapot a Virgin Galactic jelenlegi járművük nyugdíjazásával

Mindössze 7 darab üzemszerű repülés után fejezi be pályafutását...

A Kopernikusz-program Sentinel-2 műholdja 2024. május 7-én készítette az alábbi felvételt, amelyen Új-Zéland Északi-szigetének egy részét vehetjük szemügyre. Új-Zélandról érdemes tudni, hogy a Csendes-óceán déli részén fekszik, és két nagyobb szigetből (Északi és Déli), valamint számos kisebb szigetből áll.

Forrás: ESA

Mint az említettük, cikkünkben az Északi-szigetről lesz szó, és mint azt megfigyelhetjük a mellékelt képen domborzatának nagy részét a buja növényzet uralja, de a sűrű, erdős övezetek is feltűnnek sötétebb zöld színnel. Ezzel szemben a városi központok szürkével jelennek meg; a kép felső részén Auckland, középen pedig Hamilton. Előbbi az ország legnépesebb városa és legnagyobb kikötője, utóbbi pedig az egyik legfontosabb belföldi központja.

A szántóföldek zöld és barna árnyalatai a terménytípusnak és a különböző növekedési szakaszoknak megfelelően változnak. Ha pedig már tónusokról van szó, a Tasman-tenger partján látható élénk, türkizkék színek arra utalnak, hogy a folyó hordalékot szállít az óceánba.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye