Földünk az űrből: Zaragoza, Spanyolország

Kapcsolódó

A nap képe #1480 – C3PO az IM-2 fedélzetén

Az Intuitive Machines IM-2 küldetésével C3PO is "elindul" a...

Az ESA két céget jelölt ki a kereskedelmi teherszállítási programjához

Az Európai Űrügynökség május 22-én jelentette be, hogy egyenként...

A Rocket Lab hajtotta végre az idei év 100. rakétaindítását

Az Electron ismét a NASA megbízásából indult, és két...

A nap képe #1479 – Euclid űrtávcső felvételek

Az Euclid űrtávcső első, tudományos eredményeket szolgáltató felvételei. Az...

Ismét tudományos adatok érkeznek a Voyager-1 szondától

Újabb jó hírek érkeztek az 1977-ben indított Voyager-1 szondával...

Az északkelet-spanyolországi Zaragoza tartomány látható ezen a képen, melyet a Sentinel-2 küldetés készített. Huesca és Teruel tartományokkal együtt Zaragoza alkotta az Aragóniai Királyságot. Fővárosában, Zaragozában (a képen nem látható) él Aragónia lakosságának mintegy fele, azaz kb. 700 ezer ember a 2021-es adatokra hivatkozva.

Forrás: ESA

A képen látható, amint az Ebro, Spanyolország legbővizűbb folyója nyugatról kelet felé kanyarog a tartományon keresztül. Az északnyugati Kantábriai-hegységben eredő forrása és a Földközi-tenger partján lévő deltája között az Ebro folyót több mint 200 mellékág táplálja, miközben 910 km hosszan folyik át Észak-Spanyolország nagy részén. A folyótól északra a közeli, növényzet nélküli hegyek láthatók. Ezek a száraz és hegyvidéki területek a régió legkevésbé lakott területei.

Az egyébként száraz régióban, ahol az éves csapadékmennyiség alig éri el a 380-460 mm-t, az öntözés rendkívül fontos az Ebro medencéjében. A kite-szörfözés miatt népszerű La Loteta víztározót az Aragóniai Császári Csatorna áramlásának szabályozására tervezték, és a kép bal alsó részén türkizkék színben látható.

A képen az Ebro folyót övező völgyekben számos mezőgazdasági terület is felfedezhető. A gazdaságban a gabonafélék, különösen a búza és az árpa dominál, ezt követi a kukorica, az állattenyésztés és a gyümölcsök. A különböző típusú mezőgazdasági földeket a formájuk alapján lehet azonosítani. A kép bal alsó részén látható kör alakú formák például olyan területek, ahol a növényeket központi tengely körül forgó locsolóberendezésekkel öntözik.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye