Földünk az űrből: Zaragoza, Spanyolország

Kapcsolódó

A B1060 jelű Falcon-9 is teljesítette 17. repülését

A B1058 után a B1060 jelzéssel ellátott Falcon-9-es is...

A nap képe #1237 – Gateway to Mars

"Gateway to Mars" - azaz S25 és B9 az...

Újabb teszteket hajtott végre a Sierra Space a felfújható moduljával

A Sierra Space szeptember 20-án jelentette be, hogy újabb,...

Frank Rubio a NASA új rekordere

Szeptember 11-e óta új rekorder űrhajósa van Frank Rubio...

Újabb műszaki hiba miatt csúszik az Ariane-6 következő tesztje

A szeptember eleji sikeres hajtóműtesztek után úgy tűnhetett, végre...

Az északkelet-spanyolországi Zaragoza tartomány látható ezen a képen, melyet a Sentinel-2 küldetés készített. Huesca és Teruel tartományokkal együtt Zaragoza alkotta az Aragóniai Királyságot. Fővárosában, Zaragozában (a képen nem látható) él Aragónia lakosságának mintegy fele, azaz kb. 700 ezer ember a 2021-es adatokra hivatkozva.

Forrás: ESA

A képen látható, amint az Ebro, Spanyolország legbővizűbb folyója nyugatról kelet felé kanyarog a tartományon keresztül. Az északnyugati Kantábriai-hegységben eredő forrása és a Földközi-tenger partján lévő deltája között az Ebro folyót több mint 200 mellékág táplálja, miközben 910 km hosszan folyik át Észak-Spanyolország nagy részén. A folyótól északra a közeli, növényzet nélküli hegyek láthatók. Ezek a száraz és hegyvidéki területek a régió legkevésbé lakott területei.

Az egyébként száraz régióban, ahol az éves csapadékmennyiség alig éri el a 380-460 mm-t, az öntözés rendkívül fontos az Ebro medencéjében. A kite-szörfözés miatt népszerű La Loteta víztározót az Aragóniai Császári Csatorna áramlásának szabályozására tervezték, és a kép bal alsó részén türkizkék színben látható.

A képen az Ebro folyót övező völgyekben számos mezőgazdasági terület is felfedezhető. A gazdaságban a gabonafélék, különösen a búza és az árpa dominál, ezt követi a kukorica, az állattenyésztés és a gyümölcsök. A különböző típusú mezőgazdasági földeket a formájuk alapján lehet azonosítani. A kép bal alsó részén látható kör alakú formák például olyan területek, ahol a növényeket központi tengely körül forgó locsolóberendezésekkel öntözik.

Dark mode powered by Night Eye