Folytatódik a Lunar Flashlight javítási kísérlete

Kapcsolódó

Visszatértek a Hold túloldalán gyűjtött kínai minták a Földre

A Csang'e-6 küldetés során először gyűjtöttek és hoztak...

A nap képe #1510 – Vörös lidérc az űrből

Matthew Dominick remek fotókat készít a Nemzetközi Űrállomás fedélzetéről,...

A Starlink-hálózat tizedik rétege után gyorsan bővült a kilencedik is

Mondhatni hamar sor került az újabb Starlink küldetésre, ugyanis...

A nap képe #1509 – Légzsilip teszt

A Langley Kutatóközpont tudósai egy légzsilip modelljén tesztelik, hogy...

Egy rakétacsere után került sor a hét utolsó Starlink indítására

A Starlink 10-2 küldetés másfél hét csúszás után indulhatott...

A NASA csapata, mely az űreszközre szakosodott, továbbra is dolgozik a Lunar Flashlight nem megfelelően működő meghajtórendszerének javításán. Ehhez egy olyan módszert dolgoztak ki, amellyel az űreszköz négy hajtóművének egyikét nagyobb tolóerőre lehet bírni.

A JPL, a Georgia Tech, és a Marshall Space Flight Center munkatársai által kidolgozott eljárás lényege, hogy a rendszer szelepeinek nyitása és zárása közben az üzemanyag-szivattyú nyomását jóval a működési határérték felé növelik, mellyel egyúttal megpróbálják megtisztítani a hajtóművek üzemanyagvezetékeit is a feltételezett elzáródásoktól. Miután az űreszköz egyik hajtóművénél sikerült némi javulást elérni, a csapat most a másik három hajtóművel próbálkozik több kevesebb sikerrel, hiszen azok nem következetesen generálják az említett, nagyobb mértékű tolóerőt.

A Lunar Flashlight jelenleg több mint félmillió kilométerre tartózkodik a Földtől. Az ügynökség által közölt információk szerint továbbra is jól teljesítenek a rendszerei, ám ahhoz hogy érdemben használhatóak legyenek, fontos a megfelelő pályára állás. Utóbbihoz pedig elengedhetetlen, hogy a szükséges tolóerő megbízhatóbb módon álljon rendelkezésre.

Forrás: NASA/JPL
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye