Folytatódott a Jaokan műholdhálózat bővítése is

Kapcsolódó

21 hónap után repültek ismét utasok a New Shepard rakétával

Legutóbb 2022 augusztusában hajtott végre a Blue Origin utasokkal...

Földünk az űrből: Új-Zéland

A Kopernikusz-program Sentinel-2 műholdja 2024. május 7-én készítette az...

A nap képe #1473 – PREFIRE misszió

A PREFIRE misszió orrkúpjai, melyek a NASA sarkvidék kutató...

A NASA-val együtt valósulhat meg az európai ExoMars küldetés

A komponenseket, amiket korábban a Roszkoszmosz gyártotta volna, az...

Nem csak a SpaceX indítja serényen saját Starlink műholdjait, kínai oldalról is legalább egy újabb adag Jaokan távérzékelő műhold áll hetente Föld körüli pályára.

Így történt ez tegnap este 22:15-kor is, amikor egy Hosszú Menetelés-4C (CZ-4C) hordozó kezdte meg útját a Csiücsüan Űrközpontból a Jaokan-33-04 jelű szatellittel a fedélzetén. Mind a rakétát, mind a műholdat a China Aerospace Science and Technology Corporation (CASC) gyártotta. A 33-as sorozatot főleg civil felhasználásra szánják, vízi és szárazföldi megfigyelésekhez, ezzel segítve a mezőgazdasági termelés hatékonyságának növelését, természeti katasztrófák kialakulásának megelőzését.

A rakétacsalád 4C variánsának ez volt idén a 6., összességében az 53. felbocsátása, Kína pedig a 45. indítást hajtotta végre 2023-ban. A jelenleg várható események alapján az ázsiai űrnagyhatalom következő küldetése jóval izgalmasabbnak ígérkezik, hiszen októberben indul a következő állandó személyzet a Tienkung Űrállomásra a Sencsou-17 misszió keretében.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye