Array

Gyorshír: Endurance („Kitartás”) lesz a neve a Crew-3 új űrhajójának

Kapcsolódó

Továbbra is problémákkal küzd a Lunar Flashlight műhold

Egy hónapja maradt a NASA-nak és a JPL-nek, hogy...

A nap képe #1059 – A HAKUTO-R misszió felvétele a Holdról

A múlt héten sikeresen Hold körüli pályára álló HAKUTO-R...

Személyi változás a NASA egyik igazgatóságának élén

Kathie Lueders 31 év után befejezi karrierjét az űrhivatalnál. Újabb...

Ferenc pápa üzenete is az űrbe repül a Falcon-9 segítségével

A Vatikán az Olasz Űrügynökséggel együttműködve Föld körüli pályára...

Gyorshír: Hazaindult a Szojuz MSz-22

A sérült hűtőkörrel rendelkező Szojuz űrhajósok helyett 218 kg...

Raja Chari, az október 30-án induló SpaceX Crew-3 küldetés parancsnoka tegnap egy telekonferencián jelentette be, hogy az Endurance, magyarul „Kitartás” nevet választották az új Dragon űrhajójuknak. A C210 jelű Crew Dragon kapszula felkészítése jelenleg is zajlik, és egyike a SpaceX által épített két új Crew Dragon űrhajónak. A másik új űreszközt (várhatóan C211-es jelzéssel) a már hagyománynak megfelelően a 2022. április 15-én startoló Crew-4 személyzet nevezheti el a misszió startja előtt. A Crew Dragon Endurance lesz a SpaceX flottájának a harmadik űrhajója, ami űrhajósokat szállíthat a világűrbe, a Dragon Endeavour („Törekvés”) és Dragon Resilience („Ellenállóság”) mellett. Az Endeavour jelenleg is a Nemzetközi Űrállomáson tartózkodik a Crew-2 űrhajójaként, míg a Resilience az Inspiration4 küldetés után a jövő februárban induló privát ISS küldetés, az Axiom-1 (Ax-1) űrhajója lesz.

Ne feledjétek az adatbázisunkat, ahol folyamatosan nyomon követjük az összes korábbi, és jelenleg is aktív Dragon űrhajó életét.

A Crew-3 űrhajósai: Matthias Maurer (ESA), Thomas Marshburn (NASA), Raja Chari (NASA), Kayla Barron (NASA). Az új űreszközről egyelőre még nem érhető el fénykép.

Dark mode powered by Night Eye