Array

Gyorshír: Endurance („Kitartás”) lesz a neve a Crew-3 új űrhajójának

Kapcsolódó

Titokzatos kínai műholddal indult az idei első Hosszú Menetelés-5 rakéta

Ma délután magyar idő szerint 12:30-kor Kína is újabb...

A B1061-es Falcon-9 következő repülése már a huszadik lesz

A cím természetesen optimistán tekint a jövőre, mely akár...

A Nova-C leszállt! Ismét egy amerikai űreszköz a Holdon, 1972 óta először

Múlt éjjel sikeresen landolt a Holdon az Intuitive Machines...

A nap képe #1387 – Neptune – Excelsior

A Space Perspective tesztkapszulája, melyet Neptune - Excelsior névre...

Sajtóközlemény: A 4iG csoport önálló vállalatba szervezi űr- és technológiai portfólióját

A bejegyzés alatt álló 4iG Space and Technology Zrt. az alapítást követően 45 százalékos tulajdont szerez a REMRED Technológiai és Fejlesztő Zrt.-ben A...

Raja Chari, az október 30-án induló SpaceX Crew-3 küldetés parancsnoka tegnap egy telekonferencián jelentette be, hogy az Endurance, magyarul „Kitartás” nevet választották az új Dragon űrhajójuknak. A C210 jelű Crew Dragon kapszula felkészítése jelenleg is zajlik, és egyike a SpaceX által épített két új Crew Dragon űrhajónak. A másik új űreszközt (várhatóan C211-es jelzéssel) a már hagyománynak megfelelően a 2022. április 15-én startoló Crew-4 személyzet nevezheti el a misszió startja előtt. A Crew Dragon Endurance lesz a SpaceX flottájának a harmadik űrhajója, ami űrhajósokat szállíthat a világűrbe, a Dragon Endeavour („Törekvés”) és Dragon Resilience („Ellenállóság”) mellett. Az Endeavour jelenleg is a Nemzetközi Űrállomáson tartózkodik a Crew-2 űrhajójaként, míg a Resilience az Inspiration4 küldetés után a jövő februárban induló privát ISS küldetés, az Axiom-1 (Ax-1) űrhajója lesz.

Ne feledjétek az adatbázisunkat, ahol folyamatosan nyomon követjük az összes korábbi, és jelenleg is aktív Dragon űrhajó életét.

A Crew-3 űrhajósai: Matthias Maurer (ESA), Thomas Marshburn (NASA), Raja Chari (NASA), Kayla Barron (NASA). Az új űreszközről egyelőre még nem érhető el fénykép.

Dark mode powered by Night Eye