Array

Gyorshír: Endurance („Kitartás”) lesz a neve a Crew-3 új űrhajójának

Kapcsolódó

A Voyager-1 összes műszere használható tudományos adatokat szolgáltat!

Úgy tűnik a NASA sikerrel járt, és helyreállt a...

Újabb Artemis Egyezmény aláíró: Örményország

Immáron 43 országot számlál az Artemis Egyezmény, ugyanis június...

A nap képe #1499 – A Nemzetközi Űrállomás

Egy múlt heti felvétel a Nemzetközi Űrállomásról, amit a...

Egy ötödik héliumszivárgást is felfedeztek a Starliner űrhajón

A jelenleg a Nemzetközi Űrállomáshoz csatlakozó űrhajó meghajtási rendszeréből...

Újabb sikeres hajtóműteszt a Stoke Space neve mellett

Ismét fontos mérföldkövet ért el a Stoke Space, ugyanis...

Raja Chari, az október 30-án induló SpaceX Crew-3 küldetés parancsnoka tegnap egy telekonferencián jelentette be, hogy az Endurance, magyarul „Kitartás” nevet választották az új Dragon űrhajójuknak. A C210 jelű Crew Dragon kapszula felkészítése jelenleg is zajlik, és egyike a SpaceX által épített két új Crew Dragon űrhajónak. A másik új űreszközt (várhatóan C211-es jelzéssel) a már hagyománynak megfelelően a 2022. április 15-én startoló Crew-4 személyzet nevezheti el a misszió startja előtt. A Crew Dragon Endurance lesz a SpaceX flottájának a harmadik űrhajója, ami űrhajósokat szállíthat a világűrbe, a Dragon Endeavour („Törekvés”) és Dragon Resilience („Ellenállóság”) mellett. Az Endeavour jelenleg is a Nemzetközi Űrállomáson tartózkodik a Crew-2 űrhajójaként, míg a Resilience az Inspiration4 küldetés után a jövő februárban induló privát ISS küldetés, az Axiom-1 (Ax-1) űrhajója lesz.

Ne feledjétek az adatbázisunkat, ahol folyamatosan nyomon követjük az összes korábbi, és jelenleg is aktív Dragon űrhajó életét.

A Crew-3 űrhajósai: Matthias Maurer (ESA), Thomas Marshburn (NASA), Raja Chari (NASA), Kayla Barron (NASA). Az új űreszközről egyelőre még nem érhető el fénykép.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye