Gyorshír: New Glenn és Falcon-9 infók

Kapcsolódó

A B1060 jelű Falcon-9 is teljesítette 17. repülését

A B1058 után a B1060 jelzéssel ellátott Falcon-9-es is...

A nap képe #1237 – Gateway to Mars

"Gateway to Mars" - azaz S25 és B9 az...

Újabb teszteket hajtott végre a Sierra Space a felfújható moduljával

A Sierra Space szeptember 20-án jelentette be, hogy újabb,...

Frank Rubio a NASA új rekordere

Szeptember 11-e óta új rekorder űrhajósa van Frank Rubio...

Újabb műszaki hiba miatt csúszik az Ariane-6 következő tesztje

A szeptember eleji sikeres hajtóműtesztek után úgy tűnhetett, végre...

Ma zajlott a „Spaceport Summit” nevű esemény, amin a SpaceX és a Blue Origin képviselője is részt vett, és megtudtunk pár érdekességet.

A Blue Origintől Scott Henderson elmondta, hogy a tervek szerint még idén sor került az első emberes New Shepard szuborbitális repülésre. Az új New Glennel kapcsolatban azt mondta, hogy még a héten bővebb információkat adnak majd az új rakétáról és az első indítás idejéről. A Blue Originnek amúgy már 3500 dolgozója van, és a floridai LC-36 indítóállás is hamarosan készen van – innen indítják majd a New Glennt.

A New Glenn rakáta leendő indítóállása

A SpaceX-től Hans Koenigsmann vett részt az eseményen, aki elmondta, hogy a múltkori Starlink indításon történt első fokozat elvesztésének okát még mindig vizsgálják, de úgy tűnik, hogy a visszatérés közben fellépő hőhatások miatt sérült meg valahogy a fokozat. További részleteket nem osztott meg, de Koenigsmann bizakodó volt, hogy hamarosan a 10. repülést is végrehajták majd a Falcon-9 rakétákkal. Szerinte nem állnak majd meg 10-nél, folyamatosan azon dolgoznak, hogy minél többet használjanak egy első fokozatot. Viccesen amúgy még megjegyezte, hogy azért nem sikerült ez a leszállás, mert meg akarták menteni a drónhajón tartózkodó három sirályt.

Egyedül a sirályok örültek a Falcon-9 sikertelen visszatérésének

Dark mode powered by Night Eye