Gyorshír – Újabb statikus hajtóműteszt az SN-4 prototípussal

Kapcsolódó

A nap képe #1387 – Neptune – Excelsior

A Space Perspective tesztkapszulája, melyet Neptune - Excelsior névre...

Sajtóközlemény: A 4iG csoport önálló vállalatba szervezi űr- és technológiai portfólióját

A bejegyzés alatt álló 4iG Space and Technology Zrt. az alapítást követően 45 százalékos tulajdont szerez a REMRED Technológiai és Fejlesztő Zrt.-ben A...

Hírösszefoglaló az elmúlt napok történéseiből

Meglepően sok esemény történt vagy érkezett hír tervekről a...

A nap képe #1386 – Enterprise & Discovery

Az Enterprise és a Discovery űrsikló szemtől szemben. A...

Végre újabb hajtóműtesztnek lehettünk szemtanúi ma, ami az elmúlt napokban elmaradt. Bár az új Raptor SN-20 hajtóművet már másfél hete beszerelték, eddig nem végezték el a teljes gyújtási tesztet.
Helyi idő szerint dél után pár perccel kezdték meg az SN-4 tankolását, majd pontban 13 órakor begyújtották a hajtóművet. A nappali fényben is rendkívüli látvány volt a pár másodperces teszt. Azonban miután a Raptor leállt, további nem várt tűz gyulladt be a jármű teste körül több helyen is. A nagyobb tűz hamar kialudt, de a közelebbi képeken úgy tűnt, hogy a legalsó rész oldalán lyuk keletkezett, amin keresztül szökik a metán, és ez a levegővel érintkezve begyullad. Az automata tűzoltó rendszer működésbe lépett és sikerült megfékezni a tüzet, de újra és újra apró láng csapott fel, mert a tartályokban még volt üzemanyag.

Egyelőre természetesen hivatalos információk még nem érkeztek, mivel biztonsági okokból csak később mehetnek vissza a tesztpadhoz a SpaceX munkatársai, de amint többet tudunk, beszámolunk róla.

Forrás: LabPadre
Dark mode powered by Night Eye