Halasztották a Rocket Lab 18. indítását

Kapcsolódó

Újabb sikeres hajtóműteszt a Stoke Space neve mellett

Ismét fontos mérföldkövet ért el a Stoke Space, ugyanis...

A nap képe #1498 – Az ISS csapat

A Nemzetközi Űrállomás 9 tagú csapata, köztük a nemrégiben...

19-re húzott lapot a Virgin Galactic jelenlegi járművük nyugdíjazásával

Mindössze 7 darab üzemszerű repülés után fejezi be pályafutását...

Űrtávcsövet szállít az RS1 rakéta

A virginiai székhellyel rendelkező Scout Space június 10-én jelentette...

Sajnos kellemetlen hírrel indult a reggel: a Rocket Lab nem indította el az Electron rakétáját a 18. küldetésén, mely az „Another One Leaves The Crust” nevet viseli. A rakomány a német OHB Group meg nem nevezett távközlési műholdja, amit később egy kínai cég használt fog üzemeltetni (ez okot is adott a küldetés titkosságára). A Rocket Lab Twitteren csak annyit említett, hogy szenzorhiba miatt döntöttek a halasztás mellett, de Peter Beck, a cég vezérigazgatója több információt is elárult. Elmondása szerint a Rutherford hajtóművekben található inklinométerek furcsa adatokat továbbítottak. Ezeket a műszereket a hajtóművek fúvókáinak kitéríteskor használják kalibárciós célokból, hogy pontosan meg tudják határozni a kitérítést mértékét.

Ezt a képet osztotta meg Peter Beck, melyen sematikusan ábrázolja az fúvókánál található hátsó szenzort, illetve az égéstér tetején elhelyezett elülső szenzort. Ezen szenzorok segítségével tudják megállapítani, hogy hány fokos szögben van kitérítve a hajtóművek fúvókája. Elmondása szerint ezeket csak kalibrációs célokból használják a küldetések előtt, de mindenképp utána szeretnének járni a dolognak, hogy 100%-ig biztosak legyenek a rendszerben. Egyébként mi is adtuk élőben a reggeli startkísérletet, melyet itt tudtok megnézni:

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye