Három tesztműhold Kínából

Kapcsolódó

Titokzatos kínai műholddal indult az idei első Hosszú Menetelés-5 rakéta

Ma délután magyar idő szerint 12:30-kor Kína is újabb...

A B1061-es Falcon-9 következő repülése már a huszadik lesz

A cím természetesen optimistán tekint a jövőre, mely akár...

A Nova-C leszállt! Ismét egy amerikai űreszköz a Holdon, 1972 óta először

Múlt éjjel sikeresen landolt a Holdon az Intuitive Machines...

A nap képe #1387 – Neptune – Excelsior

A Space Perspective tesztkapszulája, melyet Neptune - Excelsior névre...

Sajtóközlemény: A 4iG csoport önálló vállalatba szervezi űr- és technológiai portfólióját

A bejegyzés alatt álló 4iG Space and Technology Zrt. az alapítást követően 45 százalékos tulajdont szerez a REMRED Technológiai és Fejlesztő Zrt.-ben A...

Magyar idő szerint ma 12 óra 30 perckor sikeresen elstartolt egy Hosszú Menetelés-2C rakéta a kínai Csiücsüan Űrközpontból, Belső-Mongólia tartományból. A későbbi jelentések szerint a küldetés teljes sikerrel zárult, és az összes hasznos teher a kijelölt, közel 550 kilométer magas napszinkron (SSO) pályára került.

A közepes teherbírású hordozó rakománya feltehetően három darab távközlési tesztműhold volt (több ellentmondásos jelentés is érkezett a hasznos teher kilétével kapcsolatban), melyek nagy sávszélességű internetkapcsolatot lesznek képesek alacsony Föld körüli pályáról szolgáltatni. A kétfokozatú CZ-2C rakétát most egy Jüancseng-1S végfokozattal is ellátták, ami a megfelelő orbitális pozícióban választotta le a műholdakat. A tervek szerint Kína az amerikai Starlinkhez hasonló internetes hálózatot szeretne a jövőben működtetni, melynek kiépítését részben magáncégekkel végeztetnék el.

A rakéta elemelkedése.

Dark mode powered by Night Eye