Hazaindul a CRS-27 misszió Cargo Dragonja

Kapcsolódó

Official: Hungary’s astronaut will fly on Axiom-4 mission

Research astronaut Tibor Kapu will fly to the International...

Hamarosan sor kerül az első rakétaindításra a skóciai Saxavord Űrközpontból

A Rocket Factory Augsburg német magáncég fogja felavatni az...

A nap képe #1540 – Shoemaker-Levy 9 üstökös

Kompozit kép a Jupiterről és a Shoemaker-Levy 9 üstökösről,...

Brit űrhajóssal bővült az Axiom Space csapata

Az Axiom Space egy rövid közleményben számolt be arról...

Földi hajtóműteszt közben semmisült meg az ABL Systems rakétája

A baleset az RS1 második tesztrepülésére való felkészítés során...

Frissítés 2023.04.15.: Miután a Dragon 17:05-kor sikeresen ledokkolt a Nemzetközi Űrállomás Harmony moduljáról, megkezdte 6 óráig tartó hazaútját. Pár órával később az űrhajó hátsó csomagtartója is rendben levált, melyre a leszálláskor már nincs szükség. A SpaceX 22:59-kor erősítette meg a Dragon vízreszállását, mellyel befejeződött a 27. kereskedelmi utánpótlás-szállító küldetés.

Szombaton, azaz április 15-én hazaindul a C209 jelű Cargo Dragon teherűrhajó, mely a CRS-27 misszió keretén belül különféle kísérletekhez szükséges alapanyagokat és felszereléseket szállított a Nemzetközi Űrállomásra. Az esemény nyomon követhető lesz az ügynökség honlapján.

A ledokkolásra irányuló parancsokat délután, 17:05-kor fogják kiadni a SpaceX földi irányítói, aminek hatására beindulnak az űrhajó Draco segédhajtóművei, mellyel biztonságos távolságra fog  eltávolodni az állomástól. A Harmony modulról lecsatlakozó C209 aznap fog megérkezni Florida partjaihoz, ahol ejtőernyők segítségével hajtja végre a küldetés lezárásához szükséges vízre szállást.

A Dragon kb. 2 tonnányi felszereléssel, és tudományos kísérletek mintáival tér vissza a Földre, amiket gyors ütemben át is szállítanak a floridai Kennedy Űrközpontba, hogy a kutatók megkezdhessék az adatgyűjtést.

Egy korábbi Cargo Dragon megérkezés. Forrás: NASA/SpaceX
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye