Hibátlan dél-koreai indítás a KSLV-II rakétával

Kapcsolódó

Titokzatos kínai műholddal indult az idei első Hosszú Menetelés-5 rakéta

Ma délután magyar idő szerint 12:30-kor Kína is újabb...

A B1061-es Falcon-9 következő repülése már a huszadik lesz

A cím természetesen optimistán tekint a jövőre, mely akár...

A Nova-C leszállt! Ismét egy amerikai űreszköz a Holdon, 1972 óta először

Múlt éjjel sikeresen landolt a Holdon az Intuitive Machines...

A nap képe #1387 – Neptune – Excelsior

A Space Perspective tesztkapszulája, melyet Neptune - Excelsior névre...

Sajtóközlemény: A 4iG csoport önálló vállalatba szervezi űr- és technológiai portfólióját

A bejegyzés alatt álló 4iG Space and Technology Zrt. az alapítást követően 45 százalékos tulajdont szerez a REMRED Technológiai és Fejlesztő Zrt.-ben A...

Dél-Korea sikeresen hajtotta végre második tesztindítását a Nuri/KSLV-II hordozórakétával! A tesztet korábban többször halasztották, legutóbb öt nappal, hogy megfelelően fel tudjanak készülni a fontos küldetésre. Az indításra a Naro Űrközpont LC-1 startállásáról került sor ma reggel 9-kor. A raktérben a KARI (Korean Aerospace Research Institute) 1,3 tonnás teszt-műholdja kapott helyet, amit napszinkron pályára terveztek állítani.

A Nuri az előírtaknak megfelelően hagyta el az indítóállást, és két perccel később az első és második fokozat szétválására is sor került. Nem sokkal később a második és harmadik fokozat is szétvált, ez már 300 km-es magasságban történt. A harmadik fokozat hajtóműve 13 perccel indítás után, a kijelölt 700 km-es pályamagasságot elérve állt le, ezzel a legkritikusabb részt máris teljesítette a rakéta. Ezt követően a PVSAT sikeres leválását is megerősítették, végül a KARI 70 perccel a start után jelentette be, hogy teljes sikerrel zárult a tesztküldetés, és a Nuri minden fokozata hibátlanul teljesített. Ezzel Dél-Korea óriásit lépett előre affelé, hogy önerőből képes legyen hasznos terheket a világűrbe juttatni teljesen hazai fejlesztésű és gyártású hordozórakétával.

A Nuri ma reggeli indítása. Forrás: KARI

Dark mode powered by Night Eye