Hibátlan tizenharmadik repülés a B1073 jelű Falcon-9-től, 20 óra alatt 3 indítás a SpaceX-től

Kapcsolódó

A nap képe #1444 – A Nancy Grace Roman optikai rendszere

A Nancy Grace Roman űrteleszkóp optikai rendszere, mely 10...

Első magyarként választották be az űrkutató hírességek közé Almár Ivánt

A Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) örökös tiszteletbeli elnökét a...

A nap képe #1443 – Szojuz MSz-25 űrhajó

Nyikolaj Csub kozmonauta lenyűgöző fotót készített az orosz szegmens...

Az Ingenuity újra munkába áll

Mint tudjuk, az Ingenuity fő küldetése véget ért, mely...

A B1073 jelű Falcon-9-es a 13. útján 23 darab Starlink műholddal járult hozzá a konstellációhoz. A hordozó magyar idő szerint 0:56-kor kezdte meg misszióját, a floridai SLC-40 startállásról, a kijelölt visszatérési helyszín pedig ezúttal az A Shortfall of Gravitas drónhajó fedélzete volt.

A igáslónak titulált rakéta repülése, mint az a címből már kiderült teljesen üzemszerű volt, azt semmiféle hibajelenség nem szakította félbe. A hasznos terhet a kijelölt pályára juttató második fokozat hasonlóképpen teljesített, ami egyet jelent az újabb sikeres küldetéssel, valamint a szatellitek bővülésével -a SpaceX számára pedig a hét harmadik és valószínűleg egyben utolsó felbocsátásával, hiszen a legközelebbire a tervek szerint egészen a következő hétig kell várnunk.
Összességében 20 óra alatt 3 sikeres felbocsátást hajtottak végre, ami lassan rutinszerűvé kezd már válni, ha a SpaceX-ről beszélünk. Persze ehhez az időjárás kedvező állására is szükség volt, de az jól látszik, hogy ha nincs hátráltató tényező, a rendelkezésre álló lehetőségeket ki is használják a Falcon tökélyre fejlesztésének köszönhetően.

A floridai naplemente csodás fényviszonyai között indulhatott a Falcon-9. Fotó: Jerry Pike
Dark mode powered by Night Eye