Hibátlan tizenhatodik repülésén van túl a Falcon-9

Kapcsolódó

Hamarosan sor kerül az első rakétaindításra a skóciai Saxavord Űrközpontból

A Rocket Factory Augsburg német magáncég fogja felavatni az...

A nap képe #1540 – Shoemaker-Levy 9 üstökös

Kompozit kép a Jupiterről és a Shoemaker-Levy 9 üstökösről,...

Brit űrhajóssal bővült az Axiom Space csapata

Az Axiom Space egy rövid közleményben számolt be arról...

Földi hajtóműteszt közben semmisült meg az ABL Systems rakétája

A baleset az RS1 második tesztrepülésére való felkészítés során...

A nap képe #1539 – Mariner-1 indítás

1962. július 22-én indult útjára a Mariner-program első űrszondája,...

A B1062 jelű Falcon-9-es eredményesen teljesítette 16. misszióját, így a SpaceX ismét birtokolhat egy ilyen számmal rendelkező fokozatot. A soron következő booster a B1061, mely eddig 15 repülést teljesített, de ez nagy valószínűséggel nem sokáig marad így, és ez a rakéta is bezsebeli tizenhatodik útját.

Visszatérve a küldetésre: a helyszín Cape Canaveral volt, a startállás pedig az SLC-40. A hordozó magyar idő szerint 02:39-kor emelkedett el, rakterében pedig kilencedjére is Starlink műholdak kaptak helyet. A 22 darab v2 Mini szatellit közel 18 tonnája ezúttal sem okozott gondot az F9-nek, mely a kívánt magasságig juttatta a második fokozatot, majd hibátlan landolást hajtott végre a Just Read the Instructions drónhajóra fedélzetére. A 6-23 jelzéssel ellátott misszió műholdjai szintén sikeresen leváltak a szállítóadapterről, hogy tovább erősítsék a konstelláció hatodik rétegét.

A SpaceX októberét ugyan túlnyomó részt a Starlink indítások fogják uralni, novemberben azonban két érdekesebb missziót is láthatunk a cég lebonyolításában. Az egyik a CRS-29 utánpótlás-szállító küldetés, a másik pedig a Nova-C holdi leszállóegység űrbe juttatása lesz.

 Forrás: SpaceX
A fotót készítette: Jerry Pike
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye