Átdokkolt a Crew Dragon Endeavour

Bonczók Zoltán | 15 napja

Átdokkolást hajtott ma végre a Crew-2 űrhajója, a Dragon Endeavour a Nemzetközi Űrállomáson. Az Endeavour a Harmony modul elülső ("forward") IDA-2 dokkolóportjáról, a Harmony zenit ("felfelé néző") IDA-3 csatlakozójára manőverezett át, miközben az űrhajósok a Dragon fedélzetén tartózkodtak. A műveletre magyar idő szerint 12:45 és 13:35 között került sor.

Az átdokkolásra azért volt szükség, hogy a július 30-án induló Starliner - jelenleg még személyzet nélküli -, űrhajó a Harmony modul IDA-2 portjára tudjon csatlakozni. Az OFT-2-nek nevezett küldetés egyik feladata, hogy a Starliner automatikusan tudjon dokkolni az IDA-2-re, a zenit portra való dokkolást várhatóan egy későbbi misszión végzik majd el - a Crew Dragon űrhajók is mind a DM-1 és DM-2 tesztküldetéseken az IDA-2 csatlakozót használták előszőr.

A Dragon űrhajók történetében ez volt a második átdokkolás, az elsőt a Crew-1 Resilience űrhajója hajtotta végre idén áprilisban.

Megan McArthur és Shane Kimbrough az átdokkolás előtt, beöltözés közben

A Dragon Endeavour a művelet közben


Elkötelezettek vagyunk, hogy tevékenységünk reklámoktól mentes maradjon és kizárólag közösségi finanszírozásból működhessünk. Ha tetszik a munkánk, akkor azt kifejezheted egy megosztással, illetve ha van módod, anyagilag is hozzájárulhatsz az oldal működéséhez, ezt a "Támogatás" gomb megnyomásával teheted meg."Átdokkolt a Crew Dragon Endeavour" bejegyzés hozzászólásai (0 db)

Jelenleg még senki nem szólt hozzá a témához! Légy Te az első!

Hozzászólás írása +