Az utolsó simításokat végzi a Virgin Orbit a "Tubular Bells, Part 1" küldetéshez

Oláh Tamás | 13 napja

Megérkezett a Mojave-sivatagba a Cosmic Girl elnevezésű Boeing 747 Jumbo Jet repülő, bal szárnya alatt a LauncherOne rakétával. Ezzel megkezdődtek az utolsó simítások a "Tubular Bells, Part 1" névre keresztelt küldetéshez.

A Cosmic Girl és a bal szárnya alá szerelt LauncherOne a Mojave-sivatagban. Forrás: Virgin Orbit

Múlt héten sikeres kriogenikus tesztet hajtottak végre a rakétán, ekkor első alkalommal töltöttek extrém alacsony hőmérsékletre hűtött üzemanyagot a tartályokba és helyezték nyomás alá. A teszt sikeres volt, a mérnökök nem észleltek szivárgást.

Ezt fogja követni hamarosan az úgynevezett WDR (Wet Dress Rehearsal) teszt, amikor a teljes indítási folyamatot elpróbálják, a hajtóművek beindítása nélkül.

Utolsó tesztek a LauncherOne rakétán. Forrás: Virgin Orbit

Ami a rakományt illeti, 7 db kis méretű műhold fog indulni a LauncherOne fedélzetén, melyek végső integrációja befejeződött, hamarosan ezeket is a Mojave-sivatagba szállítják és megkezdik a végső összeszerelést. A megrendelők az Amerikai Védelmi Minisztérium, a Holland Légierő és a Lengyel SatRevolution nevű vállalat.

A SatRevolution vállalat STORK-4 műholdjának behelyezése az eszközök kibocsátására szolgáló berendezésbe. Forrás: Virgin Orbit

A Holland Légierő BRIK-II műholdjának utolsó vizsgálata. Forrás: Virgin Orbit

Ez a küldetés lesz az első, amelyet hivatalosan is élőben közvetítenek a Virgin Orbit Youtube csatornáján, az indítás tervezett ideje június utolsó hete.
"Az utolsó simításokat végzi a Virgin Orbit a "Tubular Bells, Part 1" küldetéshez" bejegyzés hozzászólásai (0 db)

Jelenleg még senki nem szólt hozzá a témához! Légy Te az első!

Hozzászólás írása +