Balaton a Nemzetközi Űrállomásról

Szabó Bence | 2021. július 17., szombat 11:00

Egy kellemes meglepetést kaptunk Thomas Pesquet francia ESA űrhajóstól tegnap délután: hazánkat vette célkeresztbe kamerájával, és csodaszép képeket készített az egyik kedvenc nyaralási helyszínünkről, a Balatonról. Pesquet feltehetően az ISS kupola moduljából készítette az alábbi képeket. Megéri Twitteren követni őt, ugyanis hosszú idő óta ő az egyik legaktívabb fotós-űrhajós, szinte napi rendszerességgel készít szebbnél-szebb képeket a Földről.

Thomas Pesquet jelenleg a második űrrepülését hajtja végre a SpaceX Crew-2 küldetése keretében, és az Expedíció-66 állandó személyzetének egyik tagja. Az űrállomásra április 24-én dokkolt a Dragon Endeavour, amit egy nappal ez előtt állított pályára egy Falcon-9 rakéta. Várhatóan idén októberben fognak hazatérni, de még ezelőtt egy Dragon áthelyezésre is sor kerül.

Képek forrása: Thomas Pesquet/ESA


Elkötelezettek vagyunk, hogy tevékenységünk reklámoktól mentes maradjon és kizárólag közösségi finanszírozásból működhessünk. Ha tetszik a munkánk, akkor azt kifejezheted egy megosztással, illetve ha van módod, anyagilag is hozzájárulhatsz az oldal működéséhez, ezt a "Támogatás" gomb megnyomásával teheted meg."Balaton a Nemzetközi Űrállomásról" bejegyzés hozzászólásai (0 db)

Jelenleg még senki nem szólt hozzá a témához! Légy Te az első!

Hozzászólás írása +